Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen kyla i Glysishallen – då får HHC gå på is i Söderhamn: "Vi får styra om lite i planeringen"

HHC går på is i Perexhallen i Söderhamn i kväll. Anledningen? Det finns bara ett isaggregat i Glysishallen – det andra står på ett verkstadsgolv i Tyskland.

Annons

– Vi bokade servicen i april och sedan strulade det med hämtning och sedan strulade det i Tyskland, säger Fredrik Danell, som jobbar på vakmästeriet på Glysisvallen.

Beskedet som man fått från Tyskland är att isaggregatet i bästa fall kan skickas norrut till Hudiksvall på fredag.

Glysishallen får is i slutet av nästa vecka om allt går enligt planerna.

– Det hoppas vi på i alla fall. Sen ska det installeras och provköras och det tar väl en dag också. Men sen hoppas vi att det ska gå fort. Så i bästa fall är det is i slutet av nästa vecka, säger Fredrik Danell och suckar.

– Det kommer bli två veckor senare än tänkt, men det är inget vi kan rå för. Arbetet bokades i sluet av april och sen har det strulat, det skickades ner till Tyskland med god marginal för att hinna bli klart i rätt tid.

För HHC innebär det att A-laget nu får pendla till Söderhamn för att träna. Laget går på is i kväll och den första träningsmatchen, som spelas mot Örnsköldsvik på söndag, kommer även den att spelas i Söderhamn.

Linus Wernersson Libäck får gå på is i sin gamla hemmahall i Söderhamn.

– För vår del så får vi styra om lite i planeringen och frakta oss till Söderhamn, annars tränar vi som vanligt. Att det ser ut så här är ingenting vi kan göra något åt, säger HHC:s sportchef Tobbe Klaar.

Går allt som det ska är det heller ingen fara för klassikermötet mellan Brynäs och Leksand som enligt planerna ska mötas i Glysishallen den 27 augusti.

Få koll på vad som händer i din närhet med vår nya app:

Här kan du ladda hem helahälsinglands iPhone-app.

Här kan du ladda hem helahälsinglands Android-App.

Har du redan appen? Då ska du uppdatera den i din telefon för att få alla nya funktioner!

Mer läsning

Annons