Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

HHC-kaptenen lovar bättring: "Vi kommer att vända på det här"

/

En svag insats i premiären.
Och utan chans mot Huddinge senast.
Säsongsupptakten har startat allt annat än lovande för Hudiksvalls HC.
– Vi kommer såklart att vända på det här, lovar kaptenen Magnus Nilsson.

Annons

I premiären föll ett blekt HHC borta mot Vallentuna .

Det följdes upp av en klar 1–5-förlust mot Huddinge senast .

Men lagkaptenen Magnus Nilsson stressar inte upp sig över den svaga säsongsinledningen. Och det är klart, under sin långa hockeykarriär har den 37-årige veteranen varit med om betydligt värre lägen än att inleda en säsong med två nederlag.

– Man ska inte fundera för mycket. Självklart ska man analysera vad man kan göra bättre, men vi ska inte lägga för stort fokus på att vi har förlorat. Vi måste gå vidare och blicka mot nästa match, säger Nilsson och fortsätter.

– Klart att man vill ha en bättre öppning. Men det är lång säsong, många nya spelare och ett nytt sätt att spela för många. Det tar ett tag för allt att klicka.

Ingen oro från Nilssons sida alltså. Och lovar bättring, det gör HHC-kaptenen utan att blinka.

– Vi förbereder oss på ett proffsigt sätt, vi tränar bra och gör allt för att det ska fungera. Det är verkligen inte viljan eller arbetsdelen som det handlar, den är det absolut inget fel på hos grabbarna. Vi vill otroligt mycket och vi kommer såklart att vända det här.

Själv fick Magnus Nilsson se premiären från sidan, efter att ha åkt på en fotskada. Men mot Huddinge var han tillbaka på isen igen.

– Jag täckte skott i en träningsmatch, 37 år gammal, säger Magnus Nilsson och skrattar.

– Nej, men jag slängde mig och fick ett rejält skott på foten. Det funkar okej i skridskon nu, det känns helt okej.

Läs mer: Seydlitz om det bortdömda målet

På söndag kommer nästa chans för HHC att ta säsongens första trepoängare. Då väntar en resa till Vegahallen för bortamatch mot Tierp. Där får HHC fortsatt klara sig utan bland andra backklippan Mathias Eriksson, som däckats av en bihåleinflammation.

Motivation och revanschlusta bör inte vara någon bristvara hos HHC-spelarna efter den skrala poängskörden i inledningen.

– Absolut inte. Vi går alltid in med hundra procent, oavsett om det handlar om Tierp eller Södertälje. Vi ska vända på det här, säger Magnus Nilsson.

Mer läsning

Annons