Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

HHC-kaptenen kritisk efter förlusten: "Vi visar ingenting"

/

Premiären blev inte alls vad HHC hade tänkt sig.
Efter 3–4 mot Vallentuna var det en besviken lagkapten som samlade ihop känslorna.
– Vi visar egentligen ingenting i dag, säger Jonas Lindström.

Annons

Han fick hoppa in som vikarierande lagkapten i skadade Magnus Nilssons frånvaro. Men det som skulle bli en premiärfest i Stockholm förvandlades till en mardrömsmatch för HHC.

Vallentuna vann med 4–3, efter att laget i den andra perioden vänt 0–1 till 3–1 inom loppet av elva minuter. HHC fick kontakt i slutet av perioden, då nyförvärvet Anton Lindgren prickat in en reducering i spel fem mot tre.

Dessförinnan hade Adam Seydlitz gett HHC ledningen i den första akten.

– En jättedålig match av oss. Vi visar egentligen ingenting förrän mot slutet av matchen då vi tar målvakten. Vi är jäkligt missnöjda, vi slarvar bort tre poäng, säger Jonas Lindström.

Från läktarhåll fick man anstränga sig för att se en premiärgnista hos HHC-spelarna. Laget var tafatt och fick aldrig någon riktig fart på varken skridskor eller huvuden.

– Första var helt okej, då skapar vi en del. I andra kladdar vi för mycket med pucken, och släpper in Vallentuna i matchen. Vi är inte tillräckligt desperata. Eller jo, de sista två minuterna är vi det. Då har vi desperationen som vi hade behövt genom hela matchen, säger HHC-tränaren Fredrik Johansson.

Är det inte konstigt att den där desperationen inte finns där? Det är ändå premiär, och något som ni bör ha längtat till?

– Det tycker jag också, verkligen. Första var som sagt okej men sen blir vi... Ja, jag vet inte om vi blir bekväma men vi är inte på tårna i alla fall. Man kan skylla på vad som helst, men vi ska vara bättre än så här. Och det tror jag att vi kommer att bli också.

Fredrik Johansson är alltså nöjd med de sista två minuterna. Det var då han valde att plocka Simon Nordh, och reduceringen till 3–4 kom. HHC hade därefter en kvitteringspuck i mål, men målet underkändes.

Läs mer: Adam Seydlitz om det bortdömda målet

Någonting positivt att ta med sig hade Fredrik Johansson svårt att hitta.

Eller, jo det fanns ju en sak.

– Martin Hellgren. Han gör en riktigt bra match, tycker jag, säger HHC-tränaren.

Läs mer: Repris av liverapporteringen från matchen .

Mer läsning

Annons