Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Het Lindström levererar

/
  • Jonas Lindström sinkades av skada förra säsongen, men i höst har han hittat rytmen direkt.

En nästjumbo med backproblem på bortais.
Då gjorde Hudik HC jobbet, kraschade Wings och lyfte poängen från Arlanda.
– Vi är absolut på rätt väg, säger Jonas Lindström, het forward som gjorde två mål och en assist när HHC vann med klara 5–1.

Annons

Förra säsongen blev bara 13 matcher lång, sedan satte en stressfraktur stopp för vidare spel.

Men nu är Jonas Lindström tillbaka – och det i kalasform i sin totalt åttonde säsong (moderklubben är Timrå IK) i Hudik HC.

Läs mer: Lindström tillbaka efter den tunga skadan.

– Jodå, det har varit ett bra flyt så här långt, väldigt kul att spela igen. Men jag tänker inte så mycket på det här med poängen, det var viktigare när man var yngre. Nu är jag mer fokuserad på att vi vinner matcherna bara, säger den 29-årige forwarden som i Pinbackshallen ökade på sin poängskörd med två nya mål och en assist.

Totalt är han därmed uppe i 14 poäng på åtta matcher, ett fint facit som ger häng på toppen i poängligan i östra hockeyettan.

Onsdagens första mål blev också det enda i första perioden.

– Ett powerplay där vi var effektiva. Dallas Jackson höll i pucken bra, och jag klev fram satte dit pucken bara, säger Lindström, som också var på rätt plats för att sätta viktiga 3–0 när HHC satte in det avgörande rycket i andra perioden.

Läs mer: Så var debuten för AHL-förvärvet Dallas Jackson.

– Magnus Nilsson höll i pucken länge, jag fick en gata och kunde lägga pucken mellan benen på målvakten. Inget särskilt märkvärdigt med det, säger en blygsam poängkung, som hellre pratar om matchens snyggaste mål av Martin Hellgren.

– Det var grymt! Rena klapp-klapp-liret av andrafemman som gjorde en ny kanonmatch.

I den andralinan spelar numera även Adam Seydlitz, medan Adam Thim i stället tagit plats i förstalinan med Jonas Lindström och Magnus Nilsson.

Tränare Fredrik Johansson är nöjd med den uppställningen.

– Det funkar fint, alla hittar varandra där och det känns som en bra lösning, säger Johansson, som också ser en stigande formkurva hos sitt lag efter två raka segrar och den fjärde på åtta omgångar.

– Säsongen startade lite trevande, men nu är vi på rätt väg hela tiden och har vuxit med tiden. Samtidigt finns det lite mer att jobba på, och dessutom ett sparkapital att få in i laget så småningom.

Och där syftar HHC-coachen på benskadade Linus Wernersson-Libäck och Johan Björklund med sin segdragna bältros.

Efter onsdagens seger ligger Hudik HC på femte plats i tabellen, men det är ett tajt race runt strecket med sex lag inom fyra poäng.

Läs mer: Här är läget i tabellen.

I topp seglar, som väntat, Södertälje i ensamt majestät efter åtta raka segrar.

– Det är klart vi ska etablera oss bland de fyra första, en given ambition. Det är där vi hör hemma, säger Jonas Lindström.

Som får trimma målmusklerna lite extra i jobbet på plåtslageriet innan det är dags för söndagens hemmamatch mot tabelltrean Åker/Strängnäs.

Mer läsning

Annons