Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fredrik Johansson tog avsked med ännu en förlust: "Vi kom in snett i allettan"

/

Fredrik Johansson har basat för Hudiksvalls HC i tre säsonger.
Och han tog farväl med ännu en förlust i sin sista match.
– Det har varit tufft. VI har inte fått det att stämma, säger han.

Annons

Redan för över en vecka sedan försvann möjligheterna att ta sig vidare till playoff. De återstående matcherna har i princip bara varit att "spela av" för HHC. Den avgående tränaren hade hoppats att ta farväl av hemmapubliken med en seger.

Nu blev det inte så.

Segersiffrorna för Kallinge-Ronneby skrevs till 6–3.

Efter slutsignalen samlade Fredrik Johansson spelarna i omklädningsrummet en sista gång.

– Jag tackade för den tiden som varit, tre år. Träningen kommer att läggas ned nu. Det kan ske saker och ting under de närmaste dagarna med spelare som kanske går härifrån också, säger han.

Sista datumet för övergångar är på måndag den 15 februari klockan 24.00.

– Det finns möjligheten att byta klubb och gå till en playoff-klubb.

Förlusten innebär att HHC slutade sist i allettan efter 14 spelade omgångar. Och som i sin tur betyder ett tidigt säsongslut jämfört med de senaste åren.

– Det har varit svårt att motivera upp allting under matcherna som varit kvar. Men jag tycker att vi har gjort det så gott vi kunnat. Vi har ändå krigat, Det krävs också att man har med sig hela truppen. Annars blir det för jobbigt i den här serien som varit fantastiskt bra för övrigt.

Vad är det som saknats?

– Vi kom in snett i allettan med fyra raka förluster, sedan fick vi någon vinst och efter det följde ett par uddamålsförluster. Det är klart att det tar på psyket. Det har varit tufft. Vi har inte riktigt fått det att stämma. Det har varit mycket skador och sjukdomar på nyckelspelare under hela säsongen. Förresten nästan i alla säsonger som jag har varit här.

Med facit i hand, finns det något du kunde ha gjort annorlunda?

– Jag vet inte. Jag ska titta på det. Jag ska rannsaka mig själv och min del vad jag kan ha gjort annorlunda. Vi får se när jag funderat klart, säger Fredrik Johansson.

Mer läsning

Annons