Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Uppåt i Indians trots krasch mot seriefavoriten

/

Alfta Indians har en tuff resa framför sig.
Det står klart efter söndagens krasch mot tippade topplaget Skellefteå.
– För det blir en fajt för oss att hålla oss kvar. Men vi kommer bara bli bättre ju längre säsongen går, säger målkungen Tom Hansson efter svidande 3–12.

Annons

Tom Hansson satte 1–0 i friläge efter 3.11. Sedan var det slut det roliga. Skellefteå satte fart och gick upp till 4–1 utan att Alfta kunde få stopp på gästerna och när den första perioden var över stod det 1–7 på resultattavlan.

Mittperioden slutade 0–5 och med 1–12 inför den tredje så hade Alfta bara att försöka rädda kvar så mycket som möjligt av sin ära.

Och det gjorde laget.

– Man tror alltid på det in i det sista, vi gick på i andra men fick mål i baken i stället och deras målvakt storspelar. Det kändes inte som en 3–12-match, det speglar inte riktigt hur det kändes, säger Tom Hansson, som fick se sitt lag gå ut och vinna de sista 20 minuterna med 2–0.

Om du jämför den här matchen med premiären mot Gamla Stan, vilken är den största skillnaden?

– Jag tycker det är två helt olika matchbilder. Gamla Stan satsar allt framåt, Skellefteå backar hem och straffar oss nå grymt med sina omställningar.

Hade ni kunnat göra något annorlunda för att få stopp i första perioden?

– Det hade inte hjälpt med en timeout, det syns att vi lider av att vi inte är samspelade än medans de har några duktiga klasspelare som hittar varandra. Vi tar med oss sista perioden och vårt spel i boxplay till nästa helg.

För Tom Hansson var söndagens match hans tredje gång på en innebandyplan den här säsongen, han bestämde sig sent för att ställa upp och köra i stället för att göra verklighet på avsina planer på ett uppehåll.

– Jag var lite mättad efter säsongen i Runsten då vi spelade i norrettan. Men ju närmare serien kom kände jag att allt slit man lagt ner i klubben, skulle det få falla. Det är klubbkänslan som drog. Det hade nog varit slut med innebandyn i Alfta om vi inte kört på den här säsongen, det är viktigt för de yngre i klubben att ha nåt att se upp till, säger Tom Hansson.

Hur ser du på fortsättningen, nu när ni vet vad som väntar?

– Det finns lite spelare vi hoppas på, som Tobbe Johansson och Micke Walfridsson och Erik Stenbeck, men han är lite hemlig med hur han vill göra. Det finns lite killar att krydda laget med, för det blir en fajt för oss att hålla oss kvar.

Mer läsning

Annons