Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Positiv trots förlust: "Det är ett av seriens bästa lag vi möter"

/

Alfta gjorde ett tappert försök mot topplaget Umeå City.
Det räckte inte hela vägen – men gav ändå en skön känsla inför framtiden.
– Det är positivt att vi är med så pass bra mot ett av seriens bästa lag, säger veteranen Tobias Johansson.

Annons

Alfta hängde med bra mot tabelltvåan från Umeå, men tappade lite kontakt i andra perioden när hemmalaget gick från 2–1 till 4–1.

– De är ett av seriens bästa lag, men vi hade hugg på dem tycker jag även om de var mest bollförande. Jag tycker vi gör en okej match ändå, säger Tobias Johansson, som blev siste målskytt i matchen då han efter 19.48 in i tredje perioden snyggade till siffrorna till 5–7.

LÄS MER: Indians släppte loss offensiven

Men trots förlusten var han inte alltför nedstämd. Alfta parkerar för tillfället på en fjärdeplats i tabellen, ett scenario Tobias Johansson inte såg framför sig för någon månad sedan.

– Laget har ju levererat efter all turbulens under försäsongen, och nu har det tillkommit fler spelare så det är bra konkurrens om platserna, säger han.

Du är ju en av dem som gjorde sen comeback. Vad avgjorde, vem tjatade bäst?

– Haha, det var nog inte tjat.. Det är ju kul att spela, så enkelt är det. Det var inte därför jag försökte sluta, jag kände i våras när de var så lite folk att jag inte skulle orka kanske så jag klev av tidigt. Men jag ångrar inte att jag är tillbaka igen.

Hur känns formen, det här var din tredje match?

– Jag har kommit i gång hyggligt och det känns bra och jag hoppas det blir bättre hela tiden. Men jag får nog glömma poängligan i år...

LÄS MER: Så ligger Indians till i tabellen

Mer läsning

Annons