Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Indians släppte loss sin offensiv – och gjorde 14 mål

/
  • Dennis Östling satte fyra av sju mål för Alfta i den första perioden.

Det finns offensiv kraft i Alfta Indians.
Då spelar det mindre roll om defensiven nedprioriteras – som i mötet med Frösön.
– Så här mycket mål brukar det ju inte bli i ettan, säger Dennis Östling, fyramålsskytt när indianerna vann med 14–8.

Annons

Mötet i Östersund blev en offensiv urladdning utan motstycke. Båda lagen öste på framåt, struntade i det defensiva jobbet och bjöd på mål i massor.

Efter den första perioden stod det 7–4 till Alfta, bland annat efter ett hattrick från 20-årige Dennis Östling, som gör sin första säsong i division 1.

– Allting satt, jag sköt fyra skott och alla gick in, så det var bättre än förväntat för mig. Jag kanske borde skjuta lite mer, nu har man fått lite mer självförtroende, säger han.

LÄS MER: Skyttekungen är tillbaka

Båda lag mattades i den andra perioden, för att sedan komma ut på max de sista 20 minuterna. Alfta vann avslutningen med 5–3 och matchen med 14–8.

– Båda lagen var vassa offensivt och inte lika bra bakåt. Men det var roligt att spela när det är full fart framåt och mycket mål, säger Dennis Östling.

Segern innebär att Alfta nu är delad trea som nykomling i division 1 Norrland. Visserligen med en match mer spelad än Sundsvall som möter serieledande Gimonäs på söndag. Hur det än går där så har Alfta, sett till den struliga försäsong laget hade, fått ihop laget bra.

LÄS MER: Krisläge i Alfta Indians

Att man dessutom lyckats "lura" in veteranerna Micke Valfridsson och Tobias Johansson gör att laget dessutom fått mer stadga och rutin.

– Det känns väldigt bra utifrån de förväntningar vi hade innan säsongen, det är bara att trumma på. Alltid kul att ligga med högre upp och veta at man kan vinna de svåra matcherna. Det är väldigt bra offensivt att Tobbe kommit in också, även om vi fick tjata lite, säger Dennis Östling.

LÄS MER: Tabell och resultat från division 1

Mer läsning

Annons