Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

H/B-kaptenen om pressade läget: "Både som spelare och kapten ska jag kliva fram lite extra nu"

/

Hudik/Björkberg har inte vunnit en innebandymatch på två och en halv månad.
På lördagen är det upp till bevis när Tyresö – som man slagit tidigare – kommer till Håstaholmen.
– Det var bland det galnaste man varit med om, det måste jag säga, säger H/B-kaptenen John Jonsson om 10–9-segern i oktober.

Annons

Hudik/Björkberg slog Balrog borta med 8–2 1 november. Sedan har man radat upp förluster, sex stycken varav två efter förlängning.

Strax före jul sparkade klubben sin tränare Andreas Asp och ersatte med Tomas Elving, som tog över huvudansvaret.

Nu berättar lagets kapten Johan Jonsson hur han ser på det hela.

– Jag ser den (förändringen) som positiv. Man måste lita på att klubben tar rätt beslut, och jag tror att det här är den bästa lösningen, säger han.

Men hur mår man som spelare i Hudik/Björkberg i dag?

– Det är lätt att dra slutsatser av tabelläget, och att dåliga reslutat skulle göra stämningen och tron hos oss låg. Men det är tvärtom, vi mår bra, absolut. Vi jobbar stenhårt.

Precis som laget, nykomling i allsvenskan, började John Jonsson säsongen mycket bra. Men sedan har det gått trögt för forwarden. Han har stått för 20 poäng (16+4) på 14 matcher.

– 20 pinnar är väl helt okej, men jag är inte särskilt nöjd med det. Formen dippade några matcher, men nu känns det verkligen som att den är på väg uppåt igen, både på träningar och på matcher, säger John Jonsson.

LÄS MER: H/B åkte på säsongens största förlust

På lördagen kommer mittenlaget Tyresö Trollbäcken på besök hos nästjumbon Hudik/Björkberg på Håstaholmen. Upp till bevis och chans till trendbrott?

– Nja, jag tror inte att man ska tänka så. Just på hemmaplan har problemet nog varit att vi velat visa lite för mycket, mer att bjuda på rolig innebandy än att följa vår gameplan alla gånger, säger John Jonsson, som ändå ser det allvarliga läget som laget satt sig i.

– Det är ju många matcher nu där vi inte vunnit, så visst ligger det något i det, säger han.

LÄS MER: Här är första innebandylistan 2016

Ett visst övertag har John Jonsson och hans lag på Tyresö. I början av säsongen slog man Stockholmslaget med 10–9 , där lagkaptenen för övrigt stod för tre av målen. H/B låg under med 9–5 i början av den tredje perioden...

– Bland det galnaste man varit med om, det måste jag säga. Vi var tvungna att gasa medan dom brände chanser till höger och vänster och vi fick kontakt. De gav bort initiativet, och det kändes som att vi hade bollen de sista tio minuterna. Så det har vi ju med oss nu, säger John Jonsson, som i de senaste matcherna splittrats från sin bror Jakob Jonsson.

– Vi spelar inte i samma kedja längre. Han är center med Elving (Johan) som forward nu medan jag spelar med Jesper Lundgren. Det är för att hitta en balans i laget, och det har sett bra ut på träningarna, säger John Jonsson, och fortsätter:

– Vi har ju ett gäng grabbar framåt som kan göra poäng, och en av dem är jag. Nu börjar det väl bränna till lite, och både som spelare och kapten så ska jag kliva fram extra mycket.

Följ nyhetsflödet och få pushnotiser om viktiga händelser från ditt närområde. Ladda ner vår nya app här, till Iphone eller till Android!

Iphone: App Store

Android: Play Butik

Mer läsning

Annons