Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trots uppvaktningen – Allgulander fortsätter att välja Strand

/
  • Maja Allgulander, redo för ytterligare en säsong i Strand.

Som tidigare år kom erbjudanden från elitserien.
Som tidigare år valde Strands stora stjärna att stanna i moderklubben.
– Jag trivs bra i Hudiksvall, säger den hemmakära Maja Allgulander.

Annons

Alla har vetat det länge – Maja Allgulander borde spela högre upp i seriesystemet. För erbjudanden har inte saknats, tvärtom har elitserieklubbar uppvaktat henne under flera års tid.

När Strand tog klivet upp till allsvenskan förstod många Allgulanders längtan efter att försöka lyfta moderklubben i den högre serien. Men när laget ramlade ur, och den här säsongen åter igen huserar i division 1, var det nog lika många som förväntade sig att hon slutligen skulle lämna klubben.

Men det är precis som tidigare år. I Strands premiär på lördag återfinns Maja Allgulander i Hudiksvallslagets uppställning. Hennes egen förklaring till det är egentligen lika kort som enkel.

– Jag trivs bra i Hudiksvall, med mitt jobb och allt runt omkring. Därför stannar jag kvar hemma.

Du tror inte att du kommer att ångra dig om du inte testar på spel högre upp?

– Nej, det tror jag faktiskt inte. Och det är fortfarande inte för sent, så gammal är jag inte även om jag är bland de äldsta i laget, säger hon med ett skratt.

Läs mer: Här är Strands chockvärvning – med landslagsmeriter

Ja, nog har hon många år kvar innan det är dags att kliva av handbollsplanen för gott. Trots att hon redan har hunnit avverka många säsonger i Strands a-lag så har hon inte hunnit bli äldre än 24 år. Med det är hon som sagt ändå en av de rutinerade pjäserna i Magnus Dehlins lagbygge.

Och Allgulander leder laget både som poängspelare och lagkapten.

– Det är ju min roll att leda laget. Nu när vi till viss del har en ny trupp så försöker jag att gå in och se till så att dom nya spelarna kommer in i laget, att dom vågar ta för sig. Sen får jag själv visa vägen med inställning och attityd på planen, säger hon.

Till helgen drar division 1-spelet i gång för Strand, som inleder med dubbla bortamatcher i Stockholm lördag och söndag. Där väntar först Team Stockholm och sedan Nacka. Ett upplägg som passar Maja Allgulander, om det sker under mer rättvisa förhållanden.

– Det är både för- och nackdelar med dubbelmöten. Om alla lag spelar under samma förutsättningar så är det bra. Nu har laget som vi möter den andra dagen också haft match dagen innan, annars hade det inte varit ett bra upplägg.

Läs mer: Nyförvärvet med elitserierutin

Exakt var laget står efter en lång försäsong är hon lite osäker på. Av den anledningen ligger Strand lågt med en specifik målsättning – som annars skulle kunna misstänka vore att vinna serien och studsa tillbaka till allsvenskan.

– Vi får först och främst se hur vi ligger till efter några matcher. Men vi har haft en bra försäsong med mycket matcher. En lång försäsong efter serien börjar så pass sent. Det har gett oss tid att jobba med saker nu när vi har många nya spelare.

Läs mer: Hon lämnar Strand för spel med Arbrå

Mer läsning

Annons