Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skadeproblemen har lättat för Strand: "Det känns som vi är på gång nu"

/
  • Elin Nygårds är positiv inför helgens match:

Skador och sjukdomar har stört Strand under inledningen av säsongen.
Men efter två segerlösa matcher ser det bättre ut inför lördagens hemmamatch mot VästeråsIrsta.
– Det känns som vi är väldigt på gång nu, säger Elin Nygårds.

Annons

Poängtappet hemma mot HF SIF (24–24) följdes upp av en riktig tung uddamålsförlust borta mot Tyresö (25–26), den första förlusten för säsongen.

– Vi har verkligen varit nere i gropen och nu måste vi komma upp ur gropen. Mycket har det berott på att vi inte kunnat spela med tilltänkt lag. Att tappa båda skyttarna går nästan att jämföra med att tappa båda målvakterna, säger Strandtränaren Magnus Dehlin som är försiktigt optimistisk inför lördagens hemmamatch mot VästeråsIrsta.

Läs mer: Besvikelse efter chockförlusten

De skadeproblem som stört Strand under säsongsinledningen börjar lätta. Både Mathilda Larsson och Mathilda Johannesson är uttagna till matchen, och egentligen är det bara Linnéa Sundström som saknas på grund av sina benhinnor.

– Vi har kanske ett helt lag, sedan kan det variera hur mycket vissa spelare kan spela, men vi kommer med 14 spelare till matchen, säger Magnus Dehlin.

Inför förra säsongen, när Strand tagit steg upp i allsvenskan, värvade klubben in Elin Nygårds från Skånela. Hon återförenades då med sin syster Anna i Strand.

Men inför årets säsong har flytten gått åt andra hållet. Anna Nygårds till Skånela, och Elin kvar i Strand.

– Det var delade känslor, men jag har vetat att de funnits i hennes tankar att flytta. Som lagkamrat var jag lika upprörd som alla andra att hon lämnade sent och så, men som familjemedlem känner jag att det är kul för hennes utveckling. I och med att jag varit i Skånela vet hur kul det kan vara, säger Elin Nygårds.

Elin Nygårds har trivts bra på kanten under inledningen av säsongen. Men helt problemfritt har det inte varit, på grund av skadeproblemen i truppen.

Läs mer: Skadorna som kan störa Strand

– Det har påverkat oss mycket. Vi som varit friska har gett allt, men ett lag byggs ju inte av ett fåtal personer. Vi håller på och gör om lite i försvaret och tidigare har jag spelat etta i försvar, men i och med att Mathilda (Larsson) och Mathilda (Johannesson) varit skadade har jag varit tvåa i stället. Träningarna har varit lite jobbiga eftersom vi varit så några, säger hon.

Att jämföra dagens Strand med laget som förra säsongen spelade i allsvenskan är svårt. Dels är det en annan nivå och dels har många spelare lämnat och några tillkommit till truppen.

– I nuläget har vi mer rutinerade spelare med Lollo (Louise Wallmo) som kommit in och Anna Jakobsson som är med fullt ut. På så vis har vi en tryggare trupp, alla är ett år klokare och det känns som vi lyckats fylla igen luckorna för att klara division 1, säger Elin Nygårds.

Matchen mot VästeråsIrsta är bara en utmaning på vägen för att nå en topplacering i division 1. Därefter väntar ytterligare två tuffa bataljer mot topplagen GT Söder och Boden.

– När vi inte får upp energin i spelet får vi inte upp energin totalt heller. På sätt och vis passar det oss bättre med tuffare motstånd. VästeråsIrsta är en värdig motståndare och en seger skulle betyda mycket, säger Magnus Dehlin.

Läs mer: Tabellen i division 1 norra

Även Elin Nygårds ser fram emot matchen, och uppladdningen som kanske kan bli enklare än vanligt.

– I och med att det är ett farmarlag och deras elitserielag spelar match samtidigt vet man inte vilka spelare som kommer vara med mot oss. Det ger oss ett neutralt utgångsläge och en ganska enkel uppladdning på så sätt, säger Elin Nygårds som är positiv inför matchen.

– Det har varit helt annat go på träningarna när vi varit full trupp och det känns verkligen som vi är på gång, säger hon.

Mer läsning

Annons