Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ödesmatch väntar Mohed

/
  • Malin Sjöberg och Mohed kan inte pusta ut än. Allt avgörs i den sista omgången.

På lördag tar säsongen slut för nedflyttningshotade Mohed.
Då skickar lagkapten Malin Sjöberg ett tydligt budskap:
– Vi måste vinna till vilket pris som helst.

Annons

Det finns matcher som förtjänar att kallas "ödesmatch". Bortamatchen mot Rimbo är en sådan. Strax före klockan fyra på eftermiddagen tvingas Mohed eller Korsnäs säga hej då till division 1. En seger och kontraktet är klart för nykomlingen. Å andra sidan räcker det inte med ett oavgjort resultat i fall Korsnäs skulle gå och vinna mot Tierp.

– Jag vet inte hur länge sedan ett lag från Hälsingland klarade sig kvar i ettan. Det skulle vara riktigt stort och jag tycker vi är förtjänta av det, säger Malin Sjöberg.

Läs mer: "Tabellen i division 1 norra Svealand"

I lördags mot Huge förvandlades en till syntes klar 2–0-ledning till 2–3 på mindre än 20 minuter. Mohed är väl medveten om att de för andra matchen i rad slarvat bort chansen att säkra spel i ettan även nästa säsong.

Läs mer: "Nattsvart avslutning fällde Mohed"

– Det kändes som de la i en högre växel och tog över mer och mer. Jag vet inte om vi kanske slappnade av.

Trodde ni att det redan var klart?

– Nej, i omklädningsrummet pratade vi om nu att nu har vi det här och att vi skulle köra på. Det blev kaos i stället, säger Sjöberg.

Mohed har ägnat de senaste dagarna åt att förbereda sig på vad som väntar.

– Det är viktigt att vi ser det som vilken match som helst. Att vi snackar och verkligen visar att vi vill vara ute på planen. Vi måste vinna till vilket pris som helst.

Vad kan du som kapten tillföra laget i ett sånt här läge?

– Det är att försöka pusha och se till att alla är taggade. Sedan är det framför allt att styra spelet på planen för att göra lättare för mina lagkamrater.

Har du varit i någon liknande situation tidigare?

– Det första året jag spelade med Team Hudik var det en avgörande match i sista omgången. Då vann vi med 4–2 på hemmaplan och undvek nedflyttning.

Vad ger du er för chanser för att säsongen ska få ett lyckligt slut?

– Vi spöade Rimbo hemma. Då kom vi runt riktigt bra på kanterna och vi vet att vi är starka där. Men det krävs att vi jobbar tillsammans och stänger ytorna. Då vinner vi, säger Malin Sjöberg.

Läs mer: "Offensiv urladdning gav tre poäng"

Mer läsning

Annons