Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Wennberg med lättare steg när Ljusdal premiärkryssade: "Kunde inte sitta still i morse"

Premiären för nykomlingen Ljusdal är avklarad. Med sig från matchen i fotbollshallen mot Brommapojkarna fick man en pinne.– Surt att vi inte tar mer än en poäng, för vi gjorde det riktigt bra, säger offensiva mittfältaren Matilda Wennberg, som lämnat försäsongens tunga steg bakom sig.

Annons

Matilda Wennberg och hennes Ljusdal tog en poäng i seriepremiären mot Brommapojkarna.

– Det släppte i den här matchen, jag har varit tung i benen länge. Nu kändes det riktigt bra, kul, säger Matilda Wennberg efter slutsignalen i Fotbollshallen i Ljusdal.

Det är hon och Ellika Persson som ska stå för kraften, kreativiteten, tekniken och till viss del även bollvinnandet på Ljusdals offensiva mittfält.

Ljusdal startade matchen aggressivt med mycket energi, och gjorde en klart godkänd första halvlek mot det etablerade division 1-laget Brommapojkarna, som så sent som 2014 spelade i elitettan. Förra säsongen spelade Ljusdal i division 2 – en serie laget avverkade i stor stil.

LÄS MER: Bäckmans krönika innan premiären

Att det är skillnad på division 2 och ettan begriper de flesta...

– Det är stor skillnad. Motståndet är bättre, och vi är så mycket bättre. De (Brommapojkarna) satsar på topp tre, och vi är där liksom. Vi är till och med lite hetare än dom kan jag tycka, säger Matilda Wennberg.

LÄS MER: Störst stjärna – minst rutin

Premiärmatchen kantades av mycket kamp, en hel del bortslagna bollar och de riktigt heta målchanserna lyste med sin frånvaro.

– Det är ett riktigt bra lag vi möter, som är disciplinerade i sista tredjedelen vilket gör att det är svårt att komma till skott. Det är svårt att få in en boll då, säger Matilda Wennberg.

– Vi har ju några chanser, men inga solklara.

Såg du någon nervositet i laget?

– Jag var jättenervös, kunde inte sitta still i morse utan sprang runt bara...

Hur ser du på fortsättningen?

–Det ska blit riktigt roligt att se hur långt det här kan bära, faktiskt.

Inget av lagen var när allt kom omkring närmare än det andra att få med sig tre poäng från seriepremiären – 0–0 var också vad matchen kanske var värd.

–Jag hade väl önskat lite mer chanser, vi har några, dom har några. Har man marginalerna med sig så kan man vinna en sådan här match, har man marginalerna mot sig så förlorar man, säger Ljusdals tränare Tomas Wennberg.

Ljusdals tränare Tomas Wennberg nöjd med lagets insats i premiären.

Vad ger du ditt lag för premiärbetyg?

– Jag är jävligt nöjd, det är en premiär och vi gör det på ett jättebra sätt. Vi är heta på planen, vårt positionsspel är jättebra och vi jobbar stenhårt. Väldigt högt betyg tycker jag till lagets insats. Vi tar poäng mot ett lag som säger att de ska vara bland de tre bästa. Vad mer kan man begära egentligen? Ja, okej, man vill ju alltid vinna, men...

SE ÄVEN: Bäckmans analys från matchen

Fotboll – Division 1 norra svealand

Ljusdal–Brommapojkarna 0–0

Domare: Sorin Aruncutean

Publik: 429.

Mer läsning

Annons