Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Störst stjärna, minst rutin – Sanna Signeul: "Jag har ingen aning om hur det är att spela i ettan"

Ljusdals har tagit in förre bandytränaren Björn "Böna" Eriksson som mental coach. Det ska hjälpa laget att hålla uppe tron, även när det blåser hårt. – Vad han varit med om med bandyn är en saga för sig. De möten han har med oss, har han haft med dom, säger skyttedrottningen Sanna Signeul.

Annons

Ljusdals historiska första säsong i ettan gick inget vidare och laget åkte ur direkt. Men de var bara för nere för att vända.

På söndag spelar Ljusdal återigen divison 1-fotboll och för motsåndet i premiären i Fotbollshallen står Brommapojkarna.

– Nervkittlande. Det ska bli väldigt spännande att se hur vi kan matcha de andra lagen. Jag tror vi vinner med 2 –1 och jag gör ett mål. Man måste ha lite kaxighet, säger Sanna Signeul.

Ljusdals skyttedrottning Sanna Signeul ärdödsnervös inför premiären i ettan.

LÄS MER: Ljusdal spelar premiären inomhus

Den 22-åriga anfallaren är lagets stora stjärna och öste in mål förra säsongen. 34 mål blev det totalt, mer än en tredjedel av lagets totala målskörd. Men från spel i ettan har hon ingen erfarenhet. Senast laget var uppe var Signeul skadad.

– Jag har absolut ingen aning om hur det är att spela en säsong i division 1. På så vis är jag nervös. Det går inte att undvika. Jag är dödsnervös tills jag kliver in på planen.

Vad händer då?

– Jag går bara ut på planen, sedan vet jag knappt vilka vi möter. Jag gör mest bara, så får det bli som det blir, säger hon.

LÄS MER: Hammergård hoppfull

Runt Kyrksjön har de blivit många varv, antingen med joggingskorna på eller med hunden.

Försäsongen har varit betydligt tuffare än tidigare. Flera gånger per vecka har spelare från Ljusdals herrlag varit med på träningarna för att driva upp tempot. Tränarstaben har också förstärkts med Björn "Böna" Eriksson. Ett stort lyft enligt Signeul.

– Vi vet att det kommer bli tuffare, men det finns inget negativitet. Det är tvekandet som vi måste få bort. Vi vet vad vi vill och vi vet vad vi kan. Jag tycker att det varit oerhört bra, alla hans erfarenheter och vad han varit med om med bandyn. Jag tror på det han säger, och det här med att tro är viktigt, säger anfallaren.

Hur får man tro?

– Det präntar han in i våra huvuden.

Ljusdal kommer att fortsätta med sin 4-1-4-1-uppställning, men förstärkta med Mohed-yttrarna Victoria Forss och Karin Weinacht samt tillbakavändaren Wilma Larsson.

–När de kom kände jag kul. Det här är bra för oss. Nu tror jag på det här.

LÄS MER: Träningsmatcherna är avklarade

Vad kommer det innebära för dig på topp?

– Jag är inte orolig för att jag ska bli ensam där uppe. Deras snabbhet och spelskicklighet kommer att påverka mig, men också hela laget. När vi har boll ska vi trycka upp en extra spelare, och det tror jag att vi kommer att göra. Det ska inte bli ett problem.

FAKTA: Ljusdals IF

Placering i fjol: Vinnare division 2

Nyförvärv: Wilma Larsson, Karin Weinacht, Moheds SK, Viktoria Forss, Moheds SK. Alicia Dahlgren, Delsbo IF

Förluster: Susanne Meritähti, slutat, Amanda Hansson, slutat, Bami Jonsson. slutat

>>>>> Se matchen Ljusdal - Brommapojkarna här

Mer läsning

Annons