Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Drömmål, storseger och prisad av Hamrén – det här var matchen Wennberg aldrig glömmer

Ljusdal slog bottenlaget med Ornäs med 4–1. Men det som fastnade på näthinnan var drömmålet i 66:e minuten – signerat Matilda Wennberg

Annons

Från ett till synes hopplöst läge långt ner till höger sa det egentligen bara pang för Matilda Wennberg. I ett sanslöst flyt snurrade hon sig in i straffområdet och förbi sina försvarare för att avsluta med att sätta 3–1 i det bortre krysset.

Läs mer: Se Matilda Wennbergs drömmål här

Årets mål i Ljusdal och kanske hela division 1.

– Det innefattade väl nån snurrfint och ett skott i krysset. Jag gör bara snygga mål, säger Matilda Wennberg och skrattar.

Sedan hann publiken, återigen stor med 389 personer på plats, knappt lugna ner sig innan det small till igen bakom Caroline Hermansson i Ornäsmålet.

Den här gången var det Victoria Forss som helt friställd kunde rulla in sitt andra mål för dagen, sitt elfte totalt, för 4–1. Hennes första betydde 1–1 och kom efter förarbete från Wennberg.

Matilda Wennberg svarade för säsongens mål när hon satte matchavgörande 3–1 mot Ornäs.

– Det känns bra, det känns hur bra som helst. Sjukt kul at vinna den här dagen, säger Matilda Wennberg, som inledde dagen med att spela på Älvvallen och avslutade den på Erik Hamréns plan.

Den tidigare förbundskaptenen var på plats och invigde "sin" egen arena och tippade också att Ljusdal nog skulle avgöra på sin fysik efter paus. Rutinerat och rätt av bygdens store son.

Erik Hamrén invigde sin nya plan, är intervjuad av Pär Jonsson från Ljusdals kommun.

– Vi gjorde inte en s jäkla bra första halvlek, men i andra rycker vi upp oss och visar vilka som är bäst. Vi var mer aggressiva och låg steget före och tog löpningar, säger Matilda Wennberg.

Efter fem minuter kunde en friställd Karin Weinacht göra 2–1, och kvarten senare kom alltså det definitiva avgörandet.

Erik Hamrén utsåg även matchens lirare, och inte helt oväntat fick Matilda Wennberg ta emot priset.

– Det känns jättekul, stort faktiskt. Jag vet inte vad jag ska säga... skönt. Men jag måste säga att jag fuskar lite i defensiven och borde behöva ta nån mer löpning, men det är stabilt. Och i andra kom jag in bättre i närkampspelet, säger hon.

Nu väntar på papperet enklare motstånd för Ljusdal, med start nästa helg borta mot Huge. Men att prata placeringar undviker Matilda Wennberg.

– Vi har haft målet hela tiden att etablera oss, men visst vill man komma så bra som möjligt. Vi jobbar redan mot nästa säsong att få till ett eget spel ännu mer, vi jobbar på träningarna för att bli ett bollförande lag. Men än är vi inte där.

Få koll på vad som händer i din närhet med vår nya app:

Här kan du ladda hem helahälsinglands iPhone-app.

Här kan du ladda hem helahälsinglands Android-App.

Har du redan appen? Då ska du uppdatera den i din telefon för att få alla nya funktioner!

Mer läsning

Annons