Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mohed laddar om för att ta gratisbiljetten

/

Gustafs jagar en plats i elitettan.
Mohed kämpar för att inte åka ur division 1.
Trots det blev mötet på Morbyvallen rätt jämnt.
– Vi spottar upp oss rejält och spelar stundtals ut dem, säger Moheds tränare Tomas Larsson.

Annons

Nu räckte inte den uppryckningen, för när dem kom hade Gustafs redan gått ifrån till 3–0. Men det Tomas Larsson menar är att Mohed har kvalitet när spelet väl stämmer.

– Vi slappnar av när vi ligger under med 0–3. När vi vågar så har vi tekniska spelare som vi kan utnyttja. Förhoppningsvis kommer de kliva fram i matcherna som kommer nu framöver.

Tunga Gustafs kunde rätt enkelt gå ifrån och avgöra matchen den första halvleken, trots att Mohed visste vad som väntade – rakt och rätt primitivt spel.

– Vi gör en dålig första halvlek och en jättebra andra. Vi visste hur de skulle spela och att de är tunga att möta. Men ändå kan vi inte stoppa dem, säger Tomas Larsson.

Nu har Mohed en vecka på sig att slipa detaljer och taktik inför ödesmatchen mot Korsnäs. En poäng skiljer lagen åt och vid seger så klättrar Mohed upp över nedflyttningsstrecket.

– Det är kanske mot Korsnäs som det avgörs även om vi inte vill lägga någon större vikt vid det. Vi har en gratisbiljett som vi ser det när vi fick en plump mot Vaksala. Det är skönt att vi fortfarande är med. Och nåt år måste det ju ske att ett hälsingelag inte åker ur.

Mer läsning

Annons