Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Louice Frank har hittat rätt

/

Hon tvingades kliva in i en ny position.
Men Louice Frank hittade rätt direkt som mittback.
– Det var tufft att byta mitt under säsongen, men det har gått bra, säger hon.

Annons

Det är kanske lite tidigt att prata om ödesmatch. För Moheds del är tre poäng i söndagens möte med Selånger ändå ett måste i jakten på ett nytt kontrakt i division 1. Men Louice Frank känner ingen press.

– Nej, det tycker jag inte. I senaste matchen hade var det en ganska avslappnad stämning och vi gick bara ut och hade roligt. Vi vet vad som måste göras och det ligger helt i våra egna händer, säger hon.

Mohed spelade ut hela sitt register i den andra halvlek och vann med 5–1 hemma mot nedflyttningskonkurrenten Korsnäs. Det betyder att bara skiljer en poäng till Moheds fördel när tre omgångar återstår av årets säsong.

– Det är mellan oss två det står och på papperet har vi lite lättare motstånd kvar. Vi bör knipa lite poäng och självklart ska vi vinna mot Selånger borta.

Läs mer: "Offensiv urladdning gav tre viktiga poäng"

Tabelljumbon har bara lyckats samla ihop en enda poäng hittills. Men Louice Frank är väl medveten om att det inte bara är att ställa ut skorna för att det ska bli några poäng.

– VI har spelat ihop oss med samma startelva några matcher i rad och det har fungerat jättebra. Men vi vann bara med 1–0 hemma och det är inget dåligt lag. Det gäller att vi inte underskattar Selånger.

Du har varit en av Moheds bästa spelare under hösten. Hur trivs du på den nya positionen?

– Det är ovant. Jag har aldrig spelat där tidigare. Det var en match när det var mycket folk borta som Tomas (Larsson, tränare reds. anm.) kom och sa att jag skulle testa som mittback. Sedan blev jag kvar där.

Ett lyckat drag skulle det visa sig. Frank är en av förklaringarna till varför Moheds försvarsspel blivit allt stabilare under hösten.

– Det var tufft att byta position mitt under säsongen och det blir ett helt annat spel. Men det har ändå gått bra, säger hon.

Läs mer: "Louice Frank närmar sig formen"

Mer läsning

Annons