Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ljusdal förlänger med hela ledarstaben över kommande säsong: "Det har gått fantastiskt bra"

Ljusdals IF:s ledarstab består av åtta (!) man. Nu förlänger samtliga. – Det viktiga nu är att vi redan börjar titta mot nästa säsong, säger huvudtränaren Tomas Wennberg, som har varit med om hela resan från division 3.

Annons

Micke Helmersson och Tomas Wennberg tränare Ljusdal även kommande säsong.

2012 tog Tomas Wennberg över som huvudtränare i Ljusdals IF:s damlag – då i division 3. Tillsammans med materialaren Erik Persson är han den som varit med under hela den resa som laget har gjort; från trean till tvåan till ettan – ner i tvåan igen och tillbaka i division 1 den här säsongen.

Personer har kommit och gått i ledarstaben. Under de första åren hade Tomas Wennberg Peter Pickles och Peter Brolin till sin hjälp, och även Börje Lindh har varit med tidigare.

– Hälsinglands mest välutbildade tränare, säger Tomas Wennberg om sin tidigare kollega.

Den här säsongen, där det inte bara har lyft på planen utan även på sidan, har Ljusdal haft en rekordstark ledarstab runt laget. På måndagen blev det helt klart att alla åtta förlänger över kommande säsong:

Tomas Wennberg, tränare och huvudansvarig, Micke Helmersson, tränare, Björn "Böna" Eriksson, mental tränare, Micke Sved, hjälptränare, Olle Wennberg, hjälptränare, Jörgen Hedqvist, målvaktstränare (tidigare i hela föreningen, nu helt knuten till damerna), Anders Lennholm, lagledare och Erik Persson, materialare.

– Vi har väl varit inne på det hela tiden. Det viktiga var att föreningen tror att vi kan fortsätta utveckla det här laget och att truppen tror på oss, säger Tomas Wennberg.

LÄS MER: Tränaren om succéinledningen

Även om han själv varit med i fem säsonger så ser han vikten av att det hela tiden har fyllts på med nya ledare.

– Det har kommit lite nya hela tiden. Vi jobbar tillsammans, men om någon mot förmodan måste ha sista ordet så är det jag som har haft huvudansvaret, säger han.

Inget behov av "en ny röst"?

– Det är väl mig dom antagligen börjar bli trötta på att höra då, haha...

– Nej, men vi har försökt att stärka staben hela tiden, vilket jag tycker att vi har gjort. Vi vill få det proffsigare, fler som kan hjälpa till och i och med det nya röster. Det är som att driva ett företag, det gäller att ha bra medarbetare, säger Tomas Wennberg.

Tomas Wennberg.

Ljusdal ligger för närvarande fyra i division 1 norra Svealand. Kontraktet är för länge sedan säkrat – och man har fortfarande, om än i teorin, chans att vinna serien.

– Nu ska vi ju stanna bland de fem (i tabellen), sämre än det kan vi inte sikta. Men det viktiga ändå nu är att vi redan börjar titta på nästa säsong. Om vi kommer trea, fyra eller femma får vi inte fokusera för mycket på. Vi ville etablera oss i ettan, och det målet har vi nått så att säga. Sen kanske vi sätter någon ny delmålsättning i höst, men den håller vi inom laget, säger Tomas Wennberg.

LÄS MER: Så gick det i den senaste matchen

Intresset för laget har exploderat i Ljusdal den här säsongen. Ljusdals IF snittar 390 personer på hemmamatcherna.

– Helt otroligt måste jag säga. Resultatmässigt har det gått fantastiskt bra, och vi har ett snitt på nästan 400. Hade det varit 250–300 hade man varit mer än nöjd. Man har verkligen märkt skillnaden, för det är mycket folk som pratar damfotboll i Ljusdal nu. Det är många som liksom inte bara tycker det är kul, utan verkligen är fotbollsintresserade, säger han.

LÄS MER: Forss om intresset från landslaget: "Då är det hög nivå"

Simon Clemin sitter i Ljusdals IF:s styrelse, och har varit en av de drivande i att redan nu göra klart med tränarstaben.

– Organisatoriskt försöker vi ligga steget före och sikta framåt. Kompetensmässigt har vi en ledarstab som platsar i en högre division redan nu, och vi vill ju ge spelarna de bästa verktygen, säger han, och fortsätter:

– Vi vill bygga vidare på de här framgångarna, och efter samtal med spelarna så säger dom att den här ledarlösningen kan leda dem hur långt som helst. Vi är väldigt nöjda med hela staben.

SE ÄVEN: Wennbergs drömmål inför ögonen på Hamrén

LÄS MER: Bäckmans krönika efter våren: "Rejält slitet"

Mer läsning

Annons