Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ljusdal dammsuger distriktet på fotbollspelare

/
  • Malin Sjöberg är en av Hälsinglands bästa fotbollsspelare – och kämpade Mohed kvar i ettan. Nu provtränar hon med Ljusdal.
  • Micke Helmersson, tränare i Ljusdals IF.

Ljusdal är tillbaka i division 1 nästa säsong.
Nu dammsuger klubben Hälsingland på tänkbara förstärkningar – och har bjudit in ett flertal till provspel i den nya fotbollshallen.
– Det var riktigt roligt, bra tempo och vi spelade mycket, säger Moheds meriterade toppmittfältare Malin Sjöberg, som var i Ljusdal och testade förra veckan.

Annons

Malin Sjöberg får nog räknas som en av Moheds absoluta toppspelare. Men det är inte så konstigt, då den 22-årige mittfältaren har representerat elitettan-klubbarna Hammarby, Sundsvall och Bollstanäs. Men den satsningen fick ett abrupt slut.

– Det var i Bollstanäs som jag fick problem med magen, säger Malin Sjöberg, som opererades och var sedan tillbaka hemma i Hälsingland och då i Team Hudik.

LÄS MER: Här blev Sjöberg klar för Mohed

I januari i år skrev Malin Sjöberg på för division 1-nykomlingen Mohed – ett lag hon i allra högsta grad sedan räddade kvar i serien med sitt stenhårda arbete på mittfältet.

LÄS MER: Ödesmatch för Sjöbergs Mohed

– En bragd av oss. Sedan har det väl varit lite upp och ner under säsongen, men vi har haft roligt i alla fall. Vi är nöjda med att klara oss i kvar i ettan, det är bra gjort, säger Malin Sjöberg, som under förra veckan blev kontaktad av Ljusdal – ett lag som nästa säsong är tillbaka i division 1 och kommer att möta Mohed.

– Det var riktigt roligt, bra tempo och mycket spel, säger Malin Sjöberg om träningspasset.

Om de inte visste det tidigare, så behövde Ljusdals lagledning bara se Malin Sjöberg under en träning...

– Dom sa på fredagen att de ville ha dit mig, säger hon.

Malin Sjöberg bor i Ljusne där hon sköter distansstudier. Att pendla till Ljusdal för att spela fotboll skulle bli övermäktigt.

– Skulle de hjälpa en med boende och jobb så skulle det vara skitbra. Men man blir glad att dom ringer, och jag blir intresserad av hur det fungerar i deras förening, säger Malin Sjöberg.

SE MERA: Här firar Mohed kontraktet

Ljusdals tränare Micke Helmersson bekräftar att klubben redan har gett Malin Sjöberg ett konkret erbjudande.

– Hon är en väldigt bra fotbollsspelare, så är det. Det (Sjöbergs eventuella övergång) skulle liksom visa att vi menar allvar i vår satsning, säger han.

Malin Sjöberg har inte varit den enda Mohedsspelaren som tränat med Ljusdal. Även Karin Weinacht och Victoria Forss, bägge startspelare i Mohed under säsongen som gick, har besökt Ljusdal. Och på det en radda yngre lovande spelare.

– Vi måste få tuffare konkurrens på flera platser i laget, och kunna tåla skador, säger Micke Helmersson.

Hur många spelare är det rimligt att ni värvar?

– Vi får se vad som händer. Till att börja med ska dom få känna på vår verksamhet.

LÄS OCKSÅ: Signeul stannar i Ljusdal

Ljusdal har nu träningsuppehåll under tre veckors tid. Sedan drar träningarna i gång på riktigt – på ett helt annat sätt än förr.

– Vi drar i gång riktigt i hallen två dagar i veckan plus ett fyspass som är mera individuellt. I fjol var vi i Delsbohallen två eller tre gånger före jul, nu kan vi ha riktiga fotbollträningar hemma. Vi har helt andra möjligheter, säger Micke Helmersson.

LÄS OCKSÅ: Bäckmans krönika om Hälsinglands två topplag

Mer läsning

Annons