Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Din katt ligger i torktumlaren"

Klockan ett på natten ringde det på dörren hos Lillemor Öhman på Norrberget. "Din katt ligger i torktumlaren", sade mannen och räckte fram ett katthalsband.

För ett år sedan tog Lillemor Öhman hand om den treåriga katten Mi. Den var hennes ögonsten. I dag är Lillemor förkrossad. På köksbordet ligger Mis halsband med bjällra och kapsel där namn och adress funnits. Tårarna rinner ner för kinderna när hon berättar om vad som hände på onsdag natt.

Mi hade smitit ut vid 8-tiden på kvällen. Men katten brukade inte gå långt och var lätt att ropa in. Den var också skygg för främmande. Den här kvällen kom inte katten när Lillemor ropade.

I stället fick hon ett chockbesked. "Din katt ligger i torktumlaren", sade mannen och räckte över katthalsbandet.

Nu vill hon inte längre bo kvar i sin lägenhet och att gå ut i tvättstugan kommer inte på fråga.

– Det är sorgligt, säger pappa John, som blev väckt av dottern som ringde och berättade om vad mannen sagt om hennes katt.

– Det var strax före klockan två och jag klädde på mig och gick bort till tvättstugan för att se efter. Och det stämde. Katten låg i tumlaren som var nersmetad med blod. Jag ringde polisen som kom och tog med sig katten.

– Vad är det för människor som kan göra på det här viset? frågar han sig.

Bostadsbolaget Faxeholmens vd, Curt Arsander beklagar djupt det inträffade.

– Vi kommer att ha någon form av möte med hyresgästerna och följa upp det som hänt.

Polisen är tacksam för tips som kan sättas i samband med händelsen.