Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dimmigt och blött i Alpsvängen

De tappra åkarna av årets Alpsvängen fick kämpa mot både blötsnö och dimma.

– Jag såg ingenting, allt var bara vitt, säger hemmaåkaren Tessan Berglund, som slutade sjua.

Till skillnad från lördagens fina förhållanden i Järvsöbacken, var det mer svårhanterat i söndagens Alpsvängen.

Tessan Berglund, Järvsö, körde ur på lördagen, men i dagens Alpsvängen tog hon sig i mål i bägge åken.

– Jag gjorde en rejäl miss i mitten av banan, men lyckades hålla mig kvar och kämpa mig ner, säger Tessan Berglund, som ändå inte tyckte att hon nådde till nivån från gårdagens första åk:

– Nej det gick bättre i första åket igår, men då var förutsättningarna finare också, summerar hon.

Missen betydde att Tessan Berglund tappade från en femte till sjunde plats i den andra omgången. Men efter att knappt tränat i år så är hon ändå nöjd när hon summerar helgen.

– Ja, det får jag väl vara. Jag hade inga förväntningar alls, säger hon.

Snabbaste dam i bägge åken var 19-åriga Lisa Wedsjö, Saltsjöbaden, som behärskade underlaget och den dåliga sikten bäst och tog sin första FIS-seger i sin debut i Järvsöbacken.

– Jag är jätteglad. Det var svåråkt och gropigt, men utifrån förutsättningarna sätter jag två jättebra åk, säger hon när hon pustar ut efter segeråket.

Wedsjös segermarginal blev fyra tiondelar till tvåan Hildur Karlsson, Bygdsiljums SK. På tredje plats slutade lördagssegrarinnan Vera Håkansson-Fermbäck, Vemdalens IF.

I herrklassen blev det samma topptrio på pallen för andra dagen i rad, men i dag stuvade de om en del i placeringarna.

Det blev i stället Emil Johansson, SK Vitesse – trea i går – som var snabbast ut ur dimman i bägge åken och vann före gårdagsvinnaren Max-Gordon Sundquist. Segern var hans tredje totalt i Järvsöslalom/Alpsvängen.

– Ja, jag vann här 2008 och 2012 så jag trivs ganska bra här, säger han och berättar om segerkonceptet i de svåra förhållandena:

– Man ser ju inte så mycket när det är så här, så jag var bestämd och gick för fullt. Gör man inte det så är det kört i det här vädret, säger en glad segrare.

Hemmaåkaren Peter Bylund körde ur i andra åket i går. Idag flöt det bättre i det första åket och han placerade sig på en 20:e plats inför det andra. Där gick dock hemmaveteranen samma öde till mötes som på lördagen, där han på nytt fick bryta i den andra omgången.