Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Digital X i biblioteket

Barbro Ager representerar Ovanåkers kommun i utställningen Digital X som just nu visas i Edsbyns bibliotek. Det är en utställning som Radio Gävleborg har arrangerat. Utställningen, som vandrar länet runt, står uppställd i Edsbyn september månad ut.

13 konstnärer från tio kommuner, med olika bakgrunder och specialiteter fick alla från början samma uppdrag - att skapa ett konstverk med hjälp av GIS-teknologi.

Totalt omfattar utställningen nio bidrag, där deltagarna har jobba med trackstick, som är ett slags små mottagare som tar emot signaler från satelliter ute i rymden. Genom att röra sig utomhus med denna trackstick kan man få fram synliga streck på en satellitbild som sedan kan bearbetas vid en dator. Barbro Ager har även arbetat med att lägga linjerna på olika nivåer, så hon har uppnått en fantastisk tredimensionell effekt.