Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dido Hussein övertygar i Värnamo – då kom ryggskadan: "Det är tufft, kanske kan jag spela till hösten"

Han har redan visat att talangen räcker för Superettan. Men nu vill inte kroppen vara med. – Jag har svåra problem med ryggen, men jag ska kämpa, säger Dido Hussein, den 20-årige Bollnäsexporten i IFK Värnamo,

Dido Hussein har en stark tro på sin egen förmåga.

Och han har en lika stark tro på att Gud har en plan även för honom.

– Det är väl någon mening med allt, även det här. Men det känns ju väldigt tungt, när jag fick beskedet förra veckan var det nära att jag funderade på att åka hem till Bollnäs igen, säger Dido Hussein, som under de senaste veckorna spelat fotboll med allt större ryggproblem.

Läs mer: Sportchefen värvade för framtiden

Till slut gick det bara inte längre. Det gjorde för ont.

En magnetröntgen förra veckan gav svaret på varför.

– Jag har ett diskbråck, men det sitter mer i sidan och är inte fullt så illa som det kan låta. Men dessutom har jag en glidning på en disk i ryggen. Just nu kan jag inte springa alls, bara vila och rehabträna, säger en dämpad Dido Hussein med en osäker men något oroande prognos för framtiden.

I värsta fall kan säsongen vara spolierad. I bästa fall är han tillbaka till hösten.

– Det är så olika från person till person hur det här går, det kan ta från en månad till ett halvår innan det är okej. Men nu har jag bestämt mig för att kämpa. Det är bara så jobbigt att vara så ung och åka på ännu lång skadeperiod, säger Dido.

Läs mer: Årets spelare i Hälsingland

Han har sinkats av ryggen tidigare. När Dido Hussein som 16-åring drog till Sundsvall för att gå fotbollsgymnasium sinkades han i över ett år av en sargad rygg.

Skadan kommer dessutom i ett ganska olyckligt läge.

Det menar även Peter "Kuno" Johansson, tränare (tredje säsongen tillsammans med Jörgen Petersson) i ett IFK Värnamo som startat säsongen starkt och ligger fyra i tabellen.

– Det är så synd att det stoppas upp för Dido nu. Han hade en jättebra försäsong och har absolut motsvarat våra förväntningar. En spännande spelare som klarat steget väldigt bra, säger tränare Johansson, som ser Dido som högst tänkbar startspelare till hösten.

Läs mer: Matchhjälte i genrepet

– Dido har en jättehög högsta nivå. Och han har en särskild kvalitet i sina kvicka fötter i straffområdet. Jag såg nyligen en match med U21-laget i Tipselit där han var lysande och gjorde några helt fantastiska mål. Det är dessutom en härlig kille, som kommit in bra i gänget, säger Peter Johansson, som samtidigt predikat tålamod och försiktigt slussat in supertalangen i Superettan.

Under vårsäsongen har Dido Hussein få se och lära i fem matcher fast på bänken.

Vid två andra matcher har han fått hoppa in – hemma mot Ljungskile (0–2) i andra omgången fick han sin första kvart i Superettan, och borta mot Ängelholm (4–0) fick han komma in i den 82:a minuten.

Två matcher har han varit utanför truppen, i den senaste (1–0 mot Syrianska) på grund av ryggskadan.

– Jag är ganska nöjd, men kunde nog fått en ärligare chans med mer speltid även i A-laget. Jag vet ju att jag är bra. De säger att jag måste ha tålamod, men det är inte så lätt det där, säger Dido Hussein, som nu måste ha extra mycket tålamod under den prövning som väntar under en rehabperiod.

– Jag har inga direkta problem i vardagen, jag kan gå och cykla. Och jag trivs här i Värnamo, men inte lika bra när det inte går att spela fotboll.

Krönika: "Tack för showen, Kung Dido!"