Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Diabetessjuk förare ville förhindra blodsockerfall – drack två starköl och körde vidare

En man körde med 1, 11 promille i Alfta. Förklaringen: Han lider av diabetes och drack starköl för att förhindra ett blodsockerfall.
Nu döms han för grovt rattfylleri.

Annons

Det var i september förra året som mannen stoppades i Alfta, med alkohol i blodet. Han saknar även giltigt körkort.

Läs även: Sa att han skulle anlita torpeder för att döda kvinna – får böta 5000

Mannen åtalades vid Hudiksvalls tingsrätt för grovt rattfylleri och grov olovlig körning.

Han nekade till brott och påstod att han drabbades av ett plötsligt blodsockerfall. Mannen lider av diabetes, men hade inte någon mat i bilen. Det enda som fanns till hands var två starköl – som han drack upp.

Eftersom han kände av blodsockerfallet tog han bilen hem, trots att han inte har något körkort.

Hudiksvalls tingsrätt anser inte att mannen var tvungen att köra på grund av en nödsituation. Han hade mobilen med sig och hade kunnat ringa efter skjuts, taxi eller ambulans. Uppenbarligen har han inte heller varit i sämre skick än att han kunnat köra bil, står det i domen från tingsrätten.

Rätten bedömer att mannen är skyldig till brotten och anser att det motsvarar fängelse i en månad. Men i stället för fängelse får mannen villkorlig dom samt samhällstjänst i 50 timmar.

■ ■ För mer Blåljus-nyheter, klicka här