Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Di Leva på egen begäran i Ljusne

En konsert på hemmaplan. Så känns det för Thomas Di Leva inför lördagens spelning på Ljusne Folkets hus. Initiativet är hans eget.
– Det känns helt fantastiskt.

Artisten ser fram emot spelningen och har längtat efter en chans att uppträda på "hemmaplan". Lördagen den 17 maj uppträder Thomas Di Leva på Folkan i Ljusne.

– Det känns jätteroligt, jag har velat spela i Ljusne länge och ringde till Hasse Spännare för att fråga om det var möjligt. Han hjälpte oss att ordna en spelning, säger Thomas Di Leva.

Eftersom hans fru Sofie vuxit upp i Maråker utanför Ljusne känner han väl till trakten, och Ljusne känns som hemma.

– Det händer att vi besöker Maråker, men mest hälsar vi på släkten i Söderhamn. Dessutom studerade min pappa Sven till lärare i Ljusne på 1970-talet, säger han.

Konsertpubliken kan förvänta sig både nytt och gammalt material. På scenen står en ensam Thomas Di Leva och framför sina välkända hits akustiskt. Fast om sanningen ska fram har han ännu inte bestämt vilka låtar han ska framföra.

– Jag brukar bestämma det samma dag, beroende på hur det känns. Det finns både för- och nackdelar med att ha många låtar. Fördelen är att det finns mycket att ge, men urvalet är stort och jag hinner inte spela alla låtar folk vill höra. Det kan vara svårt att ha en rättvis repertoar.

Thomas Di Leva har ingen låt han hellre spelar än någon annan, men om publiken ropar efter någon särskild låt kan det mycket väl hända att den spelas. Han har aldrig uppträtt i Ljusne förut och tror att spelningen på Folkan kommer att bli ett fantastiskt, intimt möte.

– Jag har hört att de har sålt mycket förköpsbiljetter redan, det känns så roligt. Jag tror det kommer att bli mycket folk jag känner igen och många bekanta. Jag är glad för alla som kommer.

Han utlovar en konsert med högt i tak och mycket energi.

– Jag kommer att ösa på som vanligt.

Privat lyssnar han inte till någon särskild musikstil, utan gillar låtar baserat på en bra text och känsla. Det spelar ingen roll om det är dansband eller rock.

Livet består av mycket turnerande just nu, ett intensivt år med konserter väntar.

– Det är något som hänt efter nyår, det bokas in fler och fler konserter. Jag spelar ungefär två gånger i veckan och i sommar blir det spelningar på teatrar, konserthus och festivaler. Bland annat uppträder jag på Peace and Love-festivalen som tas upp igen.