Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Detaljplanen för Öjeberget presenterades

Planerna på ett hotellbygge på Öjeberget i Järvsö har tagit ännu ett steg framåt i och med att det nu finns konkreta förslag på en ny detaljplan för området.
Men när planen på onsdagskvällen presenterades på ett samrådsmöte var det bara tre berörda som dök upp.

Annons

De huvudsakliga tankarna i planen är att byggnaderna inte får störa Öjebergets silhuett så som den ser ut i dag, så många träd som möjligt ska behållas och byggnadsmaterialet ska vara så naturnära som möjligt. Hotellet får inte bli mer än två våningar högt, även om suterrängvåningar kan få tillkomma och parkeringsplatserna får inte inkräkta på övriga utrymmen på berget. Dessutom ska allmänheten även fortsättningsvis beredas möjlighet att besöka utsiktsplatsen och att ströva i området.

Detaljplanen ställs nu ut på biblioteken i Ljusdal och Järvsö, på kommunens planenhet samt på kommunens hemsida. Senast den 20 maj ska skriftliga synpunkter lämnas till kommunen.