Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Detaljplan överklagas

Fem överklaganden på den nya detaljplanen för Klasudden har lämnats in i förra veckan.

Växter drabbas, fågellivet påverkas negativt och oljor och bränslespill från båtar i hamnen kan försämra miljön. Detta är några av bevekelsegrunderna till varför detaljplanen för fastigheterna Ås 1:20 och Gnarps Masugn 1:39 ska stoppas, anser ett antal personer.

"Den planerade bebyggelsen kommer att få en negativ påverkan på hur området upplevs och nyttjas" påpekar en skribent. En annan, som överklagade byggnadsnämndens beslut, anser att Nordanstigs kommuns kommunikation brustit "Endast efter påstötning till kontoret för plan- och bygg kunde vi ta del av hur våra synpunkter behandlats" skriver avsändaren, som anser att kommunen negligerar problematiken med att exploateringsområdet gränsar till ett naturreservat.

Av de fem inkomna skrivelserna kommer en från Sörfjärden övriga från Sundsvalls- och Stockholmsområdet. Ett "sann Sörfjärdare" – med bostadsadress i Stockholmstrakten – anser bygget helt förkastligt och vädjar till länsstyrelsen att rädda Klasudden "från denna mardröm, och låt denna fantastiska plats förbli Sörfjärdens sista utpost mot havet."

Kommunfullmäktige klubbade detaljplanen i december och ärendet hamnar nu på länsstyrelsens bord.