Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Det var skönt att spräcka nollan"

1–1 i stolpträffar och 1–1 i ribbträffar. Men länge såg det ut att sluta mållöst mellan Hudiksvalls FF och Sandviken.
Då slog Mehmed Hafizovic till med högerfoten och avgjorde länsderbyt.
– Det satt långt inne, säger matchvinnaren.

När Sandviken och Hudiksvall möttes i vårmötet vann Sandviken med 1–0 efter mål på straff. Söndagens match på Glysisvallen skulle även den bli lika jämn.

Båda lagen bytte chanser med varandra under hela den andra halvleken. Ett ribbskott vardera och två skott i insidan på vardera högerstolpe var vad som bjöds på under halvlekens första 44 minuter.

– Vi kände väl mest på varandra i början av matchen. Men i andra halvlek kunde jag inte förstå att det fortfarande stod 0–0, säger Mehmed Hafizovic.

Det blev just Mehmed själv som ändrade på det läget. Med ett skruvat skott satte han bollen förbi chanslöse Tobias Wennergrund i Sandvikens mål.

– Vi hade hög press och vann tillbaka bollen. Den landade perfekt för mig och jag såg att målvakten var en bit ut så det vara bra att dra in den. Det var skönt att spräcka nollan, säger Mehmed Hafizovic.

Och med högerfoten dessutom?

– Ja, det var längesen jag gjorde mål med högern, det har blivit några vänsterskott på slutet.

Sandviken lyckades inte få till det där extra trycket sista övertidsminuterna och HuFF kunde inkassera ännu en seger, och dessutom kliva förbi Sandviken i tabellen. Nu parkerar laget på tredjeplats, på samma poäng som tvåan Anundsjö men med sämre målskillnad.

Hur långt kan ni nå med den här formen?

– Fortsätter vi så här så kan vi gå långt. Jag tror ingen i laget vill sluta vinna, vi älskar att vinna, säger Mehmed Hafizovic.

HuFF höll också nollan ännu en gång, mycket tack vare storspelande målvakten Niclas Larsson. Med två enhandsräddningar räddade han HuFF två gånger i samma minut under slutet av matchen. Han själv väljer dock att hylla laget, i stället för sina egna räddningar.

– Vi har ett samspelt försvar över hela banan, från mig upp till forwards. I våras hade vi mycket mot oss men nu får vi allt med oss i stället, säger han och lägger till:

– Men i dag hade det kunnat sluta hur som helst.