Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Det var otroligt klantigt alltihop"

– Stundvis var man på väg att börja grina. Och stundvis tänkte man att nu dör man nog.

Så beskiver mannen som blev inlåst i en frysvagn natten till måndagen hur han upplevde timmarna i vagnen.

– Det var otroligt klantigt alltihop.

När mannen förstod att han var fast inne vagnen blev han helt rådvill.

– Vad fan ska jag göra? Så tänkte jag. Sen började jag försöka ta mig ut. Jag har alltid med mig en tång och ficklampa när jag är ute och cyklar, utifall det skulle hända något. Så jag började försöka hugga mig ut, säger mannen.

Temperaturen i frysvagnen var omkring 13-14 minusgrader och mannen hade endast sommarkläder på sig.

– Men jag höll mig varm när jag försökte hugga mig ut, säger han.

Till slut gav han upp och satte sig för att vänta på hjälp.

– Jag måste ha somnat till. När jag vaknade såg jag att det hade börjat ljusna.

Vid sjutiden på morgonen upptäcktes den oväntade nattgästen av personal vid Kontorsvaruhuset, som förvarar varor i frysvagnen.

En polisutredning pågår som kan leda fram till att mannen åtalas för försök till stöld. Men enligt honom själv hamnade han i vagnen då han försökte hindra några tonåringar från att göra inbrott i frysvagnen.

– Jag var ute och cyklade vid niotiden på kvällen när jag upptäckte att dörrarna till vagnen stod öppna. Jag såg en ungdom som sprang därifrån och gick dit för att kolla om det var någon kvar där inne. När jag famlade efter en lysknapp inne i vagnen måste det ha blivit baksug och dörren slog igen, säger mannen.