Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Det var inte många rätt

Med stor förvåning läser jag Greger Ljungrens insändare 14 september,

Annons

och konstaterar hur otroligt dåligt insatt han är i verksamheten, och ändå kan yttra sig. Detta trots att han suttit i kommunstyrelsen, och sitter i kommunfullmäktige sedan många år tillbaka, och deltar i beslut som fattas där.

För det första är Sunnanåkers gruppbostad ett boende för utvecklingsstörda, och inte för psykiskt funktionshindrade.

För det andra så har ingen sagt att de som bor där ska flytta till centrum, utan till andra boenden runt om i kommunen, vilket också sker.

För det tredje hade redan nämnden för lärande och arbete beslutat att flytta, och även flyttat sin verksamhet, innan beslutet om nedläggningen av gruppbostaden togs.

För det fjärde kan jag inte förstå hur han kan tycka att det är rimligt att omvårdnadsnämnden ska betala 1,5 miljoner kronor i ökade kostnader, för att Faxeholmen ska få in hyra som ligger långt under den summan. Den matematiken går inte ihop.

För det femte ser jag det som ett påhopp mot omvårdnadsförvaltningens tjänstemän, med påståendet att de ljuger i den utredning som gjordes inför beslutet.

Inte många rätt där inte. Kanske det vore på sin plats att Greger Ljungren (M) läste på innan han yttrade sig.

Bengt-Olof Hedman (S)

ordförande omvårdnadsnämnden

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel