Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Det var ett kanonförslag"

Efter kommunens nej, får bandyföreningen nu hitta andra vägar för att få ihop pengar till bolaget. Men ordförande Per Tapper vill fortfarande inte svara på frågor om Brobergs ekonomi.

Brobergs förslag gick ut på att få 1,5 miljoner i bidrag för att kunna slå samman verksamheterna och avveckla aktiebolaget. I gengäld skulle föreningen och bandyspelarna utföra olika typer av sociala tjänster åt kommunen under tre år motsvarande 8 000 timmar.

Men ledamöterna i kommunstyrelsen var eniga.

– Vi konstaterar att kommunstyrelsen har sagt nej till vårt erbjudande och att vi inte fick till samarbetet, säger Per Tapper, Brobergs ordförande.

Var det en besvikelse?

– Vi tänker fortfarande att det var ett kanonförslag. Det var ett sätt som vi skulle ha gjort skillnad på. Jag tycker att det var win-win för oss och kommunen, men det är min personliga uppfattning.

Hur går ni vidare nu?

– Nu får vi hitta andra vägar för att driva vår verksamhet. Utan ett samarbete med kommunen blir det antagligen inte aktuellt att vara ute i skolorna. Men vi tror fortfarande att det finns andra sätt att samarbeta med integration. Idrottsföreningar är ett fantastiskt sätt att ta sig i samhället. Vi har resurser och vi vill.

Har ni några konkreta förslag på hur?

– Nej, inte just nu, men vi har ständigt pågående arbete med olika samarbetspartners.

Hur uppstod förslaget till kommunen?

– Vi har pratat med delar av kommunledningen om att vi vill ha mer samarbete. Vi känner att vi kan göra mer och har varit jätteöppna med hur vi drivs gentemot kommunen.

Har en ren låneansökan varit ett alternativ?

– Diskussionen har förts tidigare av oss vid flera tillfällen, men jag tycker själv att det finns andra vägar som är mycket bättre. Ett lån ska alltid betalas tillbaka i pengar över tid. Just nu kanske funderingarna om ett eventuellt lån dyker upp igen. Men vi pratar om många olika vägar man kan ta för att inte belasta skattebetalarna.

Det finns en hel del obesvarade frågor kring Brobergs ekonomi. Bland annat så har tidningen inte fått svar på varför bolaget har gått så mycket back, exakt vad det önskade bidraget på 1,5 miljoner skulle gå till eller varför föreningen väntas generera en vinst på 1,3 miljoner kronor. Per Tapper avböjer kommentarer även denna gång.

– Jag vill inte svara på interna frågor om IF eller AB just nu. Jag vill att det kommuniceras rätt väg.

Så ni vill hålla de uppgifterna hemliga?

– Det är inte hemligt om man är aktieägare eller medlem i Broberg. De här frågorna rör årsmötet och bolagsstämman som hålls i augusti.