Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Det svänger om Strand

GT Söder och Strand bjöd på en svängig och hård handbollsmatch när lagen drabbade samman i Stockholm under lördagseftermiddagen.

Det blev till slut bortalaget Strand som gick vinnande ur striden. Segern skrevs till 30–24 (16–15) i Strands favör, och nu besfäster Hudiklaget sin serieledningen ännu mer.

Annars var det en match där hemmalaget öppnade bäst. Under de första 20 minuterna hade Söder både kommandot och ledningen.

Men när Strand för första gången tog ledningen i matchen, vid 14–13, släppte man den inte under första halvlek och halvtidsresultatet skrevs till 16–15 för Strand.

– Det var inte den mest välspelade matchen genom alla tider. Båda lagen visste att det var toppmöte, det var viktiga poäng på spel och det tycker jag avspeglade matchbilden, säger Strands tränare Magnus Dehlin.

Andra halvlek började precis som den första. Söder tog kommandot och matchen svängde tillbaka i hemmalagets favör. Som mest ledde Söder med 20–17, innan Strand bestämde att det var nog.

– Vi bestämde oss verkligen och var tydliga mot varandra. Vi slöt oss inåt, som vi pratat om att göra när det går emot, och det var väldigt skönt att se, säger Magnus Dehlin som fick se sin målvakt Frida Flodin rädda fem raka skott vid den kritiska tidpunkten i matchen.

I samma veva gjorde Strand fyra raka mål och matchen vände till 21–20 för Strand.

Därefter släppte Strand inte ledningen något mer och slutsegern 30–24 innebär Söders första hemmaförlust den här säsongen.

– Vi har en för dagen jättebra målvakt, stabilt försvar de sista 20 minuterna av matchen och flera alternativ i anfallsspelet. Så har vi de bästa spelarna också, sammanfattar Magnus Dehlin en lyckad insats i Stockholm.

Om nu inget samarbetslag i serien skulle bilda egen förening, har det utvecklats till ett tvålagsrace mellan just Strand och GT Söder om den allsvenska platsen.

– Jätteviktiga poäng för oss i dag, för Lidingö fick stryk också. Så nu står det i princip mellan Söder och oss, säger Magnus Dehlin.

Frida Flodin hade runt 40 i räddningsprocent, medan Hedda Forsberg blev Strands bäste målskytt med nio mål. Det var hon som fastställde slutresultatet 30–24 i matchen sista sekund.