Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Det populära badet i Viksjöfors har fått ny badbrygga

I Viksjöfors finns en populär badplats som många gärna besöker när sommarvärmen sätter till. Den sköts sedan förra året av en lokal badplatsförening som själva samlat in 25 000 kronor till en ny badbrygga.

Förra sommaren bildades det i Viksjöfors en förening för skötseln av badplatsen vid sjön Grängen. Förutom den vanliga skötseln som röjning, städning, klippa gräs med mera var en målsättning för föreningen att försöka greja en ny badbrygga.

Omgående satte man igång med olika aktiviteter för att få in pengar. Tydligen är Viksjöforsborna väldigt givmilda av sig för den nya badbryggan ligger redan på plats.

- Vi fick in sammanlagt 25 000 kronor tack vare bidrag från företag, privatpersoner och genom de pengar vi fick in genom att sälja, korv och gröt under julskyltningen här i Viksjöfors i Vintras, berättar Elisabeth Guthu från badföreningen.

För de 25 000 kronorna köpte föreningen virke till bryggan och sedan har kommunens servicelag byggt den.

När Ljusnan gjorde ett besök vid badplatsen på torsdagen var de många badare på plats.

- Det här är inte så mycket. Om en vecka eller två kommer det att vara betydligt fler om vädret håller i sig, tyckte föreningens sekreterare Anne-Maja Nordlund som vi hittade på stranden.

Föreningen får 4 500 kronor i bidrag av kommunen men det använder de till att betala fasta skötselkostnader.