Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Det nya mantrat om klimatet går inte hem

Det nya mantrat går inte hem längre hos folk som i alla tider levt med klimatets växlingar och lärt att anpassa sig efter naturen.

Medan allt fler forskare lämnar AGW-teorin (Antropogen Global Warming), fortsätter politiker och media att odla myten och målar upp skräckscenarier med orkaner, skyfall, torka och översvämningar.

Men det finns ingen ursäkt längre att låta sig duperas. Information för att uppdatera sig själv finns på internet.

Det tredje försöket att lansera koldioxiden som en klimatfara är på väg att misslyckas igen. Teorin har lanserats två gånger tidigare utan framgång.

Redan 1895 gjorde den svenske kemisten Svante Arrhenius ett försök som kom av sig, då hypotesen om att koldioxiden skulle orsaka ett varmare klimat desavouerades av de 15 efterföljande årens globala avkylning.

Den engelske amatörmeteorologen Guy Stewart Callendar försökte 1938 väcka liv i hypotesen men blev snuvad av en 36 år lång global avkylning.

Mot slutet av 1970-talet, då en av klimatets normala cykler på nytt höjde temperaturen en aning, tog miljövänstern chansen att återuppväcka CO2-hypotesen och lanserade växthusteorin som ett vapen att bekämpa praktisk taget all utveckling, eftersom utveckling ansågs påverka miljön negativt.

Det ledde med tiden fram till bildandet av IPCC, som fick uppdraget att bevisa att antropogena utsläpp av den ofarliga koldioxiden driver upp den globala temperaturen.

I arbetet utesluts andra temperaturpåverkande faktorer som solstrålning, havsströmmar, vindar. Arbetet anses så ovetenskapligt att forskare som inte vill riskera sitt rykte numera tar avstånd från det oseriösa hanterandet.

Det råder inte heller någon konsensus bland forskarna om att människan är orsak till temperaturökningen. Den kanadensiska tidningen Calgary Herald avslöjar konsensusmyten. De 2 500 forskare som åberopas som stöd för den senaste IPCC-rapporten blev aldrig tillfrågade att stödja den.

Rapporten presenterades endast för granskning. Av de 62 forskare som lämnade synpunkter hade 55 allvarliga invändningar. IPCC-rapporten stöds i realiteten av ett fåtal forskare.

Men med förlamande skatter på företag och allmänhet bekostas en enorm propaganda och resecirkus för att hålla myten vid liv. Bortåt ett 15-tal stora klimatkonferenser och ett oräkneligt antal mindre samlingar har avverkats jorden runt. Opinionsinstitut engageras för att med vinklade enkäter få det att se ut som om folk är positiva till skatter och restriktioner i sammanhanget. Till exempel: skulle du kunna tänka dig att använda en dammsugare som drar mindre el, där det givna svaret tas till intäkt för att man är positiv till CO2–hypotesen.

I Kina, Indien, Australien och de nya EU-medlemsländerna i öst, väljer man att låta utveckling och välfärd gå före ett engagemang i tokerierna och enligt den senaste undersökningen i USA rasar intresset för global-warming teorierna.

Det nya mantrat går inte hem längre hos folk som i alla tider levt med klimatets växlingar och lärt att anpassa sig efter naturen.

Kopernikus

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel