Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”Det kokar ute i stugorna!”

Gula Husets Förskola i Bollnäs skriver till politiker i kommunen med anledning av löneförhandlingarna:

Hej Kristoffer Lindberg (S) barn- och utbildningsnämndens ordförande, och Marie Centerwall (S) kommunalråd i Bollnäs kommun!

Vi är några av alla duktiga förskollärare som arbetat länge i Bollnäs kommun. Vårt yrke är både viktigt och meningsfullt. Men årets löneförhandling upprör oss och andra duktiga förskollärare, det kokar ute i förskolorna runt om i kommunen.

Detta år, när vi har hört och sett i media att det ska satsas på bland annat vår yrkesgrupp i Bollnäs kommun, då ska vi som har arbetat länge få den lägsta löneökningen någonsin. Det kan bli så att erfarna förskollärare i ren protest söker sig till närliggande kommuner.

Det är bra att förskollärarnas ingångslöner höjs, men inte på bekostnad av duktiga erfarna förskollärare som har arbetat i Bollnäs kommun under många år. Ni politiker borde ta ert ansvar och lägga er i den strandande löneförhandlingen. Många är arga, ledsna och framförallt besvikna. Det kokar ute i stugorna!

Med vänlig hälsning,

Gula Husets Förskola

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel