Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Det iranska folket vill också ha frihet

Valet i Iran är bara en lek. Dessa protester och demonstrationer efter presidentvalet den 12 juni, visade den iranska regimens rätta ansikte för hela världen och samtidigt visade att iranska folket längtar efter fred och frihet.

Det var dock inte folket som valde den sittande presidenten Mahmoud Ahmedinejad för fyra år sedan, utan det var den mäktige ledaren Khamenei.

Varje dag protesterar hundratusentals mot presidentvalet och Ahmedinejads omval. Under 30 års makt av den islamiska regimen är det här det största "nej" som folket någonsin sagt till regimen, tror jag. Nej till avrättning och hängning, nej till stenkastning, nej till terror och terrorism. Folk är trötta på regimen och då speciellt på den extreme presidenten Mahmoud Ahmedinejad.

Den islamiska regimen i Iran har aldrig lagt märke till folkets röst, Den är alldeles värdelös för regimen. Det är bara deras diktatoriska makt som är värdefull.

Å ena sidan anklagar regimen andra länder för oroligheterna och å andra sidan sätter den demonstranter och journalister i fängelse – polisen och "basij" öppnar eld mot folket och dödar oskyldiga människor.

Bilderna av Neda, som fick ett skott i bröstet, skakade världen. I dag är Neda en symbol för frihet. Om vi tar en titt på tidigare revolutioner i världshistorien så ser vi att friheten har kostat blod och lidande. Frihetens träd ska tyvärr vattnas med blod, annars ger det ingen frukt!

Dessa folkrörelser mot regimen är mäktigare än regimens makt. Regimen har redan knäat, blivit förvirrad och svagare. Jag tror att det islamiska systemets tid håller på att ta slut. Man väntar på ett demokratiskt och federalt system som kan vara värt alla dessa offer.

Med en enda blick på de senaste händelserna och oroligheterna i Iran, förstår vi att regimens livstid har blivit kortare.

Vi kurder har ett bra ordspråk som säger: "när getens död närmar sig, äter den herdens mat!

Karim Mahmoudi

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel