Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Det här kan inte ens M tro på

Svar till Avskaffa hyckleriet nu (20/9).

En anonym insändare kommenterar det jag skriver om restaurangmomsen. Några saker behöver tillrättaläggas. Jag är ledamot av Sveriges riksdag och inte landstinget.

I ett läge där världsekonomin står inför oerhört tuffa utmaningar och osäkerheten kring hur kriserna i Europa och USA kommer att utvecklas är hög, har regeringen som strategi att införa en sänkning av krogmomsen. Hur visionslös vår regering än är, måste man ändå säga att det här är något av ett rekord i brist på konstruktiv initiativförmåga.

Riksdagens utredningstjänst har tidigare räknat fram att en sänkning av krogmomsen skulle kunna leda till 3 500 arbeten. Då momssänkningen kostar 5,4 miljarder så är det till en kostnad av 1,5 miljoner kronor per arbete!

Att däremot investera i det som bygger Sverige starkt – utbildning och infrastruktur, är att på allvar bedriva en ekonomisk politik som gör oss rustade för såväl dagens som morgondagens utmaningar.

Det reformutrymme som finns det kommande året är inte stort och måste användas väl. Just därför är det varken särskilt smart – eller seriöst – att i det här läget sänka krogmomsen och sedan ropa om ett ansvarslöst oppositionsparti. Inte ens Moderaterna själva kan på allvar tro att sänkt krogmoms är svaret på framtidens utmaningar.

Åsa Lindestam (S)

riksdagsledamot

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel