Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Det här händer under årets Loosvecka: "Hoppas på mycket folk"

Gruvbesök, mindfulness och byamästerskap i dragkamp är några av programpunkterna när Loosveckan drar i gång nu i helgen.

Annons

På lördag startar årets upplaga av Loosveckan. Veckan arrangeras av Loos bygderåd och under lördagen står bland annat en hantverksdag i Fågelsjö och Musik i sommarkväll i Hamra kyrka på schemat.

– På söndag har vi en loppistour och marknadsdag på Nickelvallen. På marknaden blir det också ett byamästerskap i dragkamp, säger Sigrid Geijtenbeek, som är med i styrelsen för Loos bygderåd.

Se också: Tappra elever gav naturlektion till besökare i regnigt Hamra

Under veckan finns det möjlighet att prova på yoga och mindfulness. Det blir också guidade turer i såväl Hamra nationalpark som i Losgruvan.

– Varje dag finns det flera aktiviteter så jag hoppas att det kommer mycket folk. Man behöver inte bo i Los, utan alla är välkomna.

Läs också: Lottaboden får ny utmärkelse – Sveriges bästa landskapsmat 2015: "Jättekul att få uppskattning"

Brynsågen, Lotta-Boden och Röda Korset har egna dagar under veckan. På biblioteket i Los kommer det till exempel att finns aktiviteter för barn och det blir också en föreläsning under rubriken "Skogsfinnarna på 1600-talet".

Loosveckan avslutas söndagen den 24 juli. Då blir det hembygdsfest på Gammeltomten med bland annat trubadur och trollkarl. Någon kommer då också att få titeln årets Loosbo.

Läs även: Servicepunkt i Los ska öka tillgängligheten för byborna

Vad har du för förhoppningar inför veckan?

– Jag hoppas på bra väder, mycket folk och att det blir en rolig vecka, säger Sigrid Geijtenbeek.