Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Det här händer under årets Loosvecka: "Hoppas på mycket folk"

Gruvbesök, mindfulness och byamästerskap i dragkamp är några av programpunkterna när Loosveckan drar i gång nu i helgen.

På lördag startar årets upplaga av Loosveckan. Veckan arrangeras av Loos bygderåd och under lördagen står bland annat en hantverksdag i Fågelsjö och Musik i sommarkväll i Hamra kyrka på schemat.

– På söndag har vi en loppistour och marknadsdag på Nickelvallen. På marknaden blir det också ett byamästerskap i dragkamp, säger Sigrid Geijtenbeek, som är med i styrelsen för Loos bygderåd.

Se också: Tappra elever gav naturlektion till besökare i regnigt Hamra

Under veckan finns det möjlighet att prova på yoga och mindfulness. Det blir också guidade turer i såväl Hamra nationalpark som i Losgruvan.

– Varje dag finns det flera aktiviteter så jag hoppas att det kommer mycket folk. Man behöver inte bo i Los, utan alla är välkomna.

Läs också: Lottaboden får ny utmärkelse – Sveriges bästa landskapsmat 2015: "Jättekul att få uppskattning"

Brynsågen, Lotta-Boden och Röda Korset har egna dagar under veckan. På biblioteket i Los kommer det till exempel att finns aktiviteter för barn och det blir också en föreläsning under rubriken "Skogsfinnarna på 1600-talet".

Loosveckan avslutas söndagen den 24 juli. Då blir det hembygdsfest på Gammeltomten med bland annat trubadur och trollkarl. Någon kommer då också att få titeln årets Loosbo.

Läs även: Servicepunkt i Los ska öka tillgängligheten för byborna

Vad har du för förhoppningar inför veckan?

– Jag hoppas på bra väder, mycket folk och att det blir en rolig vecka, säger Sigrid Geijtenbeek.