Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Det här hade vi inte väntat oss"

– Det här hade vi inte väntat oss. När säsongen började tänkte jag att vi bara skulle hålla oss kvar, säger Ljusdals lagkapten Anna Hammergård, som åter dominerade i sin defensiva mittfältsroll.

Annons

Ljusdals IF är seriesegrare i division 2 damer södra Norrland och kommer att spela division 1-fotboll nästa säsong.

Detta efter lördagens bortaseger med 2–0 (2–0) i seriefinalen mot Team Hudik.

– Alltså vilket stöd vi hade, helt otroligt, säger lagkaptenen Anna Hammergård, som precis som tidigare under säsongen ledde sitt lag från sin defensiva mittfältsposition.

En hel busslast med supportrar ackompanjerade Ljusdal i matchen.

– När vi gick ut från omklädningsrummet tänkte jag bara "Oh, shit", säger Anna Hammergård, om när supportrarna eldade bengaler och fyrade av raketer.

– Det var lite svårt att höra varandra ute på planen, men oj så taggad man blev, säger hon.

Sett till både spel och målchanser vägde matchen över till Team Hudiks fördel. Men Ljusdal var disciplinerat i försvarsspelet, och utnyttjade de få lägen man skapade.

0–1 tryckte mittbacken Frida Pickles in efter en hörna i den 36:e minuten, och minuten före paus placerade inbytta yttermittfältaren Alva Silfver Östberg in 0–2 i öppet mål. Detta efter ett stiligt Ljusdalsanfall som började med att Anna Hammergård satte ut bollen från mittfältet till högerkanten. Joline Löfstrand vann kampen mot sin försvarare som halkade omkull, och kunde servera Silfver Östberg inne i boxen.

– Vi hade inte så många farliga chanser, men visade att vi är bäst när det gäller, säger Anna Hammergård, samtidigt som det firas vilt runt henne på konstgräsplanen.

Att det skulle bli serieseger i division 2 var inget hon räknat med.

– När säsongen började tänkte jag att vi bara skulle hålla oss kvar. Detta är så otroligt roligt.

Ljusdalstränaren Tomas Wennberg myser runt efter slutsignalen med en stolthet i blicken som inte går att ta miste på.

– Tjejerna har gjort en makalös säsong där de har tagit steg hela tiden, säger han, och fortsätter:

– Detta är väl första gången vi leder serien efter en full omgång. Snacka om att göra det i rätt läge...