Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Det händer saker för fullt"

Bygget som ska bli parkområdet på Östernäs är nu i gång. Målet är att det ska vara helt färdig våren 2015.

Sommaren 2012 beslutade kommunen att satsa runt nio miljoner kronor på ett nytt parkområde på Östernäs. Efter många bakslag och förseningar är nu bygget i gång.

– Det händer saker för fullt där nu, berättar Emma Nordebo Snygg, chef för Gata/Park.

Hon beskriver det som nu byggs som en aktivitetspark baserad på medborgarförslag från Ljusdalsborna, som de föreslagit när frågan om vad parken ska innehålla ställts. Beachvolley, boule, utegym och lekställningar tillsammans med en badstrand är planerad att byggas i nuläget. Även en toalett tillgänglig också för de som bara använder strandpromenaden är inplanerad. Målet är att det ska finnas någonting för alla.

Henrik Sundström, VD för Arbråbyggarna ansvarar för bygget av bryggorna. Han uppskattar att det är runt 500-600 kvadratmeter brygga totalt som ska byggas.

– 13 juli är det slutbesiktning för bryggorna, då ska bryggorna vara helt färdigställda. Även badstranden planeras vara färdig då.

Henrik vill även passa på att upplysa om en tillfällig omledning längs en bit av strandpromenaden. – Under vecka 6-7 kommer gående hänvisas till en upplogad väg längs kyrksjön, detta pga. säkerheten kring byggarbetsplatsen.

Tanken är att parken ska öppnas allt eftersom det byggs under 2014, dock kommer inte hela parken att vara färdigställd under 2014. Rivningen av panncentralen är planerad först hösten 2014, där en del av parken kommer att vara.

Parken i sin helhet planeras i nuläget vara helt färdigställd under våren 2015.