Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Det grävs vid Kungsgatan - för fjärde gången gillt

Trafikanterna på Kungsgatan i Hudiksvall har under de senaste åren fått vänja sig vid närvaron av maskiner, vid den nya av- och påfarten till Salutorget.

Grävarbetena har kommit slag i slag, och inleddes för flera år sedan. Först var det en avsmalnande vägbana på Kungsgatan, som dock snart vållade problem med trafikstockning. Efter förhandlingar mellan kommunen och ambulansen blev det beslut om att bygga om.

– Vi fick anpassa för ambulansens skull, och det kostade runt 200 000 kronor, säger Jan Kroppegård, chef vid tekniska förvaltningen.

När två rundor med vägarbete var avverkade blev det sedan en vattenläcka, och ett nytt vägarbete med det.

Nu grävs det igen. Den senaste insatsen gäller avvattning av taken på badhuset och idrottshallen. Det är stora ytor, som samlar mycket vatten, som inte ska rinna till reningsverket.

– Nu lägger vi stuprör på utsidan, och ansluter dem till dagvattensystemet. Men det är också så att vi lever i en investeringsbudget som gäller från år till år, och därför kan det hända att ett påbörjat arbete avbryts, eller att det blir småsnuttar här och där, säger Jan Kroppegård.

Åtgärderna vid badhuset får sannolikt en fortsättning efter nyår, med den del som rör idrottshallen.