Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Det gick undan för Suif

Suif kastade om i laget och fick en ordentlig utdelning.

Det blev en tämligen enkel 3–0-seger mot Kävlinge.

– Jag gjorde det jag skulle göra. En dag på jobbet, säger Jon Persson som var den som stängde matchen i tre raka set.

Efter förlusten mot Falkenberg i förra veckan (1–3) bjöd Suif på en snabb replik borta mot Kävlinge under måndagskvällen.

En nödvändig seger för att fortfarande ha en chans att bli topp två vilket ger en direktplats till semifinal när bara tre omgångar återstår av pingisligan.

– Absolut, Nu har vi ändå lite smyg på andraplatsen.Vi möter snart Halmstad som har ett tuffare schema på papperet jämfört med oss. De har också kvar att möta Eslöv i sista omgången, säger tränaren Peter Blomquist som för kvällen överlät coachrollen och i stället följde matchen från hemmet i Söderhamn.

Suif visade upp en slående effektivitet mot nästjumbon Kävlinge och matchen var över redan efter cirka en timme och en kvart. Viktor Brodd inledde med att besegra Khaled Assar med 3-1. Men det tog ett set innan Brodd hittade den vinnande rytmen.

– Han började lite passivt, men sedan flöt det på bra och det var egentligen inget snack om saken. En bra match av Viktor, säger Jon Persson.

Hampus Nordberg tappade också ett set i sin vinstmatch mot Magnus Molin. Det var i det andra setet som en ledning med 9-3 hastigt blev 9-11.

Men Nordberg lät sig inte störas nämnvärt av det och avslutade sedan snyggt med 11-6 och 11-7.

Det gjorde att allt var upplagt för Jon Persson inför avslutningen mot Mikael Mattiasson. Normalt spelar Persson som lagets etta – men nu var han uppsatt som trea.

Anledningarna var flera.

– Det gäller att köra på lite känsla. Vi står inte och faller med uppställningen och då blir det ganska enkelt att ändra, säger Peter Blomquist.

– Jon har sedan i somras kört ett fys- och ett pingispass per dag och mår väldigt bra av det. Men den senaste månaden har det varit mycket resor och han har inte kunnat fullfölja sin vanliga träning och då har kroppen tagit lite stryk.

Persson, som senast mot Falkenberg förlorade bägge sina matcher, var nu tillbaka på vinnarspåret.

– Jag kände mig hängig vilket gjorde att jag stod över morgonträningen och låg och sov i stället. Det gäller att lyssna på kroppen. Vi har viktiga matcher framför oss, säger han.

Eslöv toppar tabellen med 26 poäng före Halmstad med 24 poäng och Suif på 22 poäng.