Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Det går vara vinteraktiv i snöbristen

Skidbackarna har öppet hela veckan och det finns också isar som garanterat håller.

På måndag börjar sportlovsveckan för länets skolbarn. Det är ett lov som ofta kopplas samman med skidåkning och andra vintriga aktiviteter. Men för många ligger nog vårkänslorna närmre hjärtat just nu än vinterstämningen. Bristen på snö gör en cykeltur mer sannolik än ett par kilometer i skidspåret. Fast den som hoppas på ett aktivt lov med vintersporter ska inte misströsta.

– Det är tråkigt att det ska var sådant här väder nu när det är lovvecka, men man har garanterat att kunna hålla öppet hela veckan i Bollebacken, säger Mats Hägglund som är fritidskonsulent i Bollnäs kommun.

Edsbybacken kommer också kunna erbjuda alpin åkning hela sportlovet.

I det konstgjorda längdåkningsspåret vid Bolleberget går det fortfarande att åka, men det börjar bli riktigt slaskigt. Också i Ovanåker ser det ut som att många av de utlovade längdaktiviteterna i sportlovsprogram kommer att få ställas in.

– När jag tittar ut genom fönstret och ser hur bart det är så har jag väldigt svårt att det kan bli så mycket längdåkning, men det finns ju mycket att göra, konstaterar Ovanåkers fritidskonsulent Christian Granqvist.

Fast Edsbyn SK har inte gett upp onsdagens skidlopp på Kygelvallen för barn mellan 5-12 år.

– Vi har inte slängt in handduken utan ska försöka klara av det här, säger Kjell Hasselqvist som är aktiv i skidklubben.

Förhoppningsvis kommer man att kunna få till ett kortare skidspår på en åker som ligger ganska skyddat. Som det ser ut nu så kommer det också gå att åka långfärdsskridskor på Hämmen vid Svabensverk.

– När vi provborrade förra fredagen var det 25 centimeter is och så länge det är 10 centimeter kärnis så vågar vi oss ut, säger Tomas Jansson som är ordförande för Bygdeföreningen Svabensverk

Fast han tillägger att all skridskoåkning sker på egen risk. För den som inte vill ta några risker finns alltid ishallarna. Där lär isarna garanterat hålla.

På kommunernas hemsidor finns sportlovsprogram för den som vill se vad som händer.