Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Det går inte att kombinera"

Per Almberg blir ny chef för Håsta äldreboende och väljer då att kliva av sitt politiska uppdrag.

– När jag blir chef i omsorgen så innebär det att jag inte kan fortsätta som ordförande för omsorgsnämnden, säger Per Almberg, MP) Hudiksvall.

Som ordförande för omsorgsnämnden är han ytterst ansvarig för beslut och händelser inom äldreomsorgen. När han nu tillträder tjänsten som enhetschef på Håsta äldreboende innebär det att han som politiker ska granska sina egna insatser som anställd tjänsteman.

– Det går inte att kombinera att vara chef och ordförande inom samma område, säger Per Almberg.

Uppdraget som ordförande för Hudiksvalls omsorgsnämnd avlönas motsvarande en halvtid men är mer eller mindre ett heltidsuppdrag anser Per Almberg. Vem som tar över uppdraget som ordförande är inte klart. Han sitter kvar fram till och med juni månad, så att Miljöpartiet hinner hitta hans ersättare.

I det civila är Per Almberg specialistsjuksköterska inom psykiatrin och jobbar i Gävle. Tjänsten på Håsta äldreboende tillträder han i början av juni.

– Det ska bli mycket skönt att slippa pendlingen. Det har jag gjort i många år nu, säger Per Almberg.

Beslutet fattas med bara några månader kvar till valet, men det är inte ett politiskt ställningstagande som lett fram till beslutet att kliva av.  Per Almberg uppger att han är nöjd med alliansen och samarbetet, som är ovanligt. Miljöpartiet på riksplanet sorteras in i vänster planhalva, men i Hudiksvall styr partiet tillsammans med en borgerlig allians.

– Jag har varit fritidspolitiker i många år. Det är inte ett lätt beslut att ta, men nu väljer jag jobbet, säger Per Almberg.