Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Det gäller att passa på

För några veckor sedan var det sol och bad, men på senare tid har de flesta dagarna regnat bort. Onsdagen bjöd emellertid in till ett välkommet avbrott mellan lågtrycken.

På onsdagens förmiddag sken solen upp det regndränkta Hälsingland och en och annan började åter drömma om lata dagar på stranden. Men vid middagstid började åter molnen torna upp sig och en och annan regndroppe föll också.

- Här var bra med folk på förmiddagen, berättar Hasse Bruzelius som jobbar i Karlslundsbadets kiosk i Bollnäs. Men när de här molnen kom åkte de flesta hem igen, fortsätter han och tittar ut över den glest besökta stranden.

Han tycker ändå att det har varit ganska bra fart på kommersen i sommar.

- Ni skulle ha varit hit för tre veckor sedan, då var det annat. Då fanns det inte en enda ledig gräsplätt här.

Och även om det blivit många regndagar sedan dess kommer det ändå kunder till kiosken.

- När det varit som allra grinigast har vi bommat igen kiosken, men de flesta dagar har vi hållit öppet, säger Hasse Bruzelius. Det kommer trots allt en och annan och vill köpa Karlslundsmackor.

Även om solen gick i moln då och då under eftermiddagen, var det en och annan som tog igen sig på stranden.

Flera utmanade också ödet med ett hopp från hopptornets högsta avsats. Och det gäller nog att passa på! Enligt väderleksrapporterna kommer det att bli växlande molnighet under torsdagen, men på fredagen hotar åter bistra regnmoln på kartan. Till helgen verkar det alltså som om vi återigen måste plocka fram regnkläderna.