Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Det finns större orättvisor

Moderaten Beckman skriver i en debattartikel (5/8) att Sverige behöver fler radiokanaler, och han anser det vara en djup orättvisa att Gävleborgare inte kan lyssna på exempelvis Lugna favoriter,

Det finns kanske större orättvisor i samhället att engagera sig i?

I våra radioapparater finns idag bland annat reklamkanalerna Rix och Mix Megapol, och skulle vi begåvas med ytterligare kanaler som levererar more of the same, vore det en stor framgång för rättvisan, enligt Beckman.

Själv har jag tillgång till hundratals radiokanaler via min Iphone, eller via min dator, jag lyssnar på allt ifrån amerikanska blueskanaler till fransk schlagerradio på min mobil, och sticker gärna emellan med några intressanta podcasts från Sveriges radio.

I bilen lyssnar jag gärna på P1, en alldeles utmärkt radiokanal.Trots att den är statlig, Beckman!

För om man nu vill lyssna på nyheter, reportage eller intressanta samtal mellan människor som har något att berätta, varför välja Mix Megapol, Lugna favoriter eller Rix, som gett struntpratet ett ansikte?

Hela denna diskussion om FM-band och koncessionsavgifter har passerat sitt bäst före-datum, om man betänker att Internet utvecklades i USA på 60-talet och att Svenska högskolenätet fick sin första USA-förbindelse 1988. I Sverige har vi haft webb-radiosändningar sedan 1996.

Lägg krutet istället på att hela Sverige ska få tillgång till bredband, Beckman!

Och när du lyckats med det kan du luta dig tillbaka och ladda ner några sjysta radio-appar till din Iphone, och njuta av mångfalden.

Alf Norberg

oppositionsråd Vänsterpartiet

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel