Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Det finns ett stort intresse"

Strand har mycket att spela för i lördagens bortamatch mot GT Söder.
– Vi har haft grymt fokus inför den här matchen, säger Strands tränare Magnus Dehlin.

Strand toppar en haltande tabell i division 1 norra. Då andraplacerade Nacka och tredjeplacerade VästeråsIrsta är samarbetsklubbar till högre lag får de inte avancera till allsvenskan.

Om den platsen kämpar Strand i första hand mot fjärdeplacerade GT Söder. Bara ett av två lag som besegrad Strand den här säsongen.

– Vi är bättre nu än vi var då. Den förlusten var en riktig plump i protokollet och vi var inte tillräckligt bra i den matchen, säger Magnus Dehlin.

I lördagens bortamatch finns alltså stor chans till revansch. Och till viss del går 27–32-förlusten hemma i Hudiksvall, att använda som extra tändsvätska inför helgens möte.

– Det är många av spelarna som gör det och vill verkligen vinna den här matchen. Matchen är viktigare för Söder än den är för oss, men vi gör ju ett litet ryck om vi vinner, säger Dehlin.

Strand kommer närmast från en spelledig helg, men veckan innan dess bjöd man på strålande handboll när Team Stockholm besegrades på hemmaplan. Det var en seger som lyfte självförtroendet extra mycket hos det unga Strandlaget.

– Matchen mot Stockholm var väldigt bra och vi stärktes av att spela så bra mot ett sådant försvar. Stockholm och Söder spelar liknande försvarsspel så det var stärkande för många av spelarna.

Spelledigheten har också inneburit en chans för skadade och sjuka spelare att återhämta sig. Därmed är det full trupp som rullar med spelarbussen till Stockholm. Och inte bara det, intresset för handbollen i stan har blivit så stort att Strand nu har med publik på bortaplan.

– Vi har fått ordna större buss för det finns ett sånt intresse att följa med och titta på matchen, säger Magnus Dehlin.

För att publiken ska få se Strand gå segrande ur bataljen, krävs vissa nycklar för låsa upp motståndarnas spel. Magnus Dehlin pratar bland annat om fotarbete i försvarsspelet och att sätta spelet i anfallen som viktiga detaljer.

Som vanligt blir också målvaktsspelet viktigt, och där har Strand fått ett rejält lyft den senaste tiden.

– Tomas Hellberg är tillsatt som målvaktstränare och våra målvakter har höjt sig rejält med honom, säger Magnus Dehlin.