Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Det drar ihop sig till filmfest igen

Lördag den 29 oktober drar årets Filmfest Bollnäs i gång, i år med flera nya grepp. Från att för några år sedan ha varit en kommun som riskerade att stå helt utan biograf, kan Filmfesten i år visa film på tre digitaliserade biografer.

- Det här är fantastiskt och ger oss naturligtvis helt andra förutsättningar än tidigare, säger Tina Mansson, ordförande i föreningen Filmfest Bollnäs och tillika ordförande i Bollnäs Filmklubb.

Allt inleds på Röda Kvarn i Bollnäs med dokumentären Fotbollens sista proletärer. Före filmen kommer dessutom regissören Carl Pontus Hjorthén att intervjuas av Hälsingetidningars sportchef, Tomas Froms. Följande lördag får Froms besök av musikern Pär Engman från Engmans Kapell som pratar om sitt filmintresse och senare visar en av sina favoritfilmer – en film som kommer att vara hemlig in i det sista.

- Det är ett nytt grepp och det ska bli spännande att se hur många som kommer utan att veta vilken film de ska få se, säger TIna Mansson.

Hon berättar också om andra nya grepp, till exempel det filmquiz som arrangeras i Kulturhuset under Filmfestens torsdagskväll. På premiärkvällen kommer det också att visas direktsänd opera från New York på Sagabiografen i Arbrå.

Filmfest Bollnäs är en förening bestående av biografägare, filmvisare, och filmintresserade i samarbete med Bollnäs kommun och Länskulturen.

- Syftet med Filmfesten är att de som jobbar med filmfrågor, var för sig och på olika håll, ska göra något tillsammans, säger Tina Mansson.