Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det borde serveras tårta

/

Hur blir det sjukvården i Hälsingland efter valet? Ett antal frågor står på spel i valrörelsen, framförallt i Hälsingland. En viktig fråga är vad som kommer hända med den omskrivna och ökända strategiska planen med besparingar för 140 miljoner?

Annons

Att någon politiker i valrörelsen skulle säga att de vill lägga ner BB och akutsjukvården på Hudiksvalls sjukhus är inte troligt. Men frågan är var pengarna ska sparas?

Vill Centern fortsätta tillhöra majoriteten tillsammans med S och MP?

Det finns också en annan viktig fråga som har blivit akut de senaste veckorna.

Det är frågan om hur landstinget ska ta hand om det vårdval som infördes från första januari.

Utan en nationell lag hade vårdvalet inte införts i Gävleborgs landsting.

Men trots allt blev villkoren bra. Nu testas dock landstinget på allvar. Hur vill de att vårdvalet ska fungera?

Som tidningen har berättat har sex av läkarna på Hudiksvalls hälsocentral valt att börja jobba på Mitt Hjärtas nystartade hälsocentral från oktober.

Det tycker inte landstinget om.

När de sex läkarna berättade att de skulle sluta blev det krig med landstinget.

Inte enligt landstinget, men läkarna ger en helt annan bild.

Det har dessutom sedan tidigare funnits planer på att dela vårdcentralen för att den blivit för stor. Nu väljer sex av läkarna att ta anställning hos en privat arbetsgivare, men är kvar i Hudiksvall.

Delningen är klar!

Problemet är att landstinget vill att alla patienter ska gå till landstingsanställda läkare. Och enligt landstingets hemsida är det nu klart att landstinget tar in stafettläkare för att täcka upp för de läkare som slutat.

Läkarna som nu anställs hos Mitt hjärta i Hudiksvall har sammanlagt 150 års erfarenhet. Några av dem har varit anställda i mer än 30 år i landstinget. Det är respekt.

Landstinget borde önska läkarna lycka till och ge de en rejäl semester, om man vill undvika att de tar patienter med sig.

I vilken annan bransch skulle en arbetsgivare behandla trogna medarbetare som ger sig ut på egna ben på det sättet? Visst finns det företag där nyckelkompetens ger sig av utan att arbetsgivaren bett om det till konkurrerande verksamheter. Men då finns det glasklara regler.

Det är ett enormt problem att landstinget varken kan hantera att läkare och annan personal går till en privat aktör, eller har regler för hur det ska ske.

Men det är inte det värsta.

I stadsdelen Bomhus i Gävle startar just nu Carema en hälsocentral. Då väljer landstinget att lägga ner sin egen för att de inte har lyckats rekrytera läkare till hälsocentralen utan den drivs av stafettläkare. I det fallet välkomnas privata initiativ, vilket är bra. Det är ett rimligt beslut. Men varför rekryterar de så stafettläkare till Hudiksvall?

Och varför är det bara bra när landstinget har misslyckats?

Det behövs verkligen en ny ledning i landstinget. Men i grunden borde landstingen avskaffas. Sjukvården skulle förstatligas och patienten ska själv bestämma var den vill ha sin vård.

Medan jag väntar på det hoppas jag dock att väljarna röstar fram en ny ledning i höstens val.

Mer läsning

Annons