Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det blir svårt att sitta still på Folkan

Våra första stipendier delade vi ut i samband med Iggesundsrevyns föreställning Toppform.

Annons

17 februari 2007 fick Sofie Jansson och Fredrik Berglund 25 000 kronor vardera som uppmuntran för den starka vilja de visat för att nå framgång inom sina respektive områden musik och jordbruksföretagande.

Sedan dess har det rullat på. Ett femtontal unga hälsingar har uppmärksammats för sina insatser inom bland annat idrott, kultur, politik och företagande.

Nu på lördag 3 mars delar Kenth Högströms minnesfond ut de sista stipendierna. Vi avslutar vår verksamhet med en rejäl musikfest på Folkan i Hudik. Biljetterna är i stort sett slut. Vi lär bli runt 600 personer.

Kenth Högström gick bort 3 oktober 2005. Riksdagsmannen, entreprenören, familjemannen och vännen Högström fick bara 53 år här på jorden. Vi var många som ville förlänga hans minne och hans gärning.

Redan vid kaffet på hans begravning beslutade vi oss för att starta en fond, samla in pengar och dela ut stipendier i syfte att uppmuntra unga människors upptäckar- och förändringsiver samt deras entreprenörskap och kunskapssökande inom olika områden i nutid och historisk tid.

Gensvaret blev mycket stort. Som ordförande i minnesfonden vill jag tacka alla privatpersoner, företag och föreningar som på olika sätt stöttat minnesfonden. Intresset för att skänka pengar, ställa upp med ideella insatser och för samverkan i olika former tyder på att Kenth Högström var en viktig och speciell person för många.

Alla människor är förstås speciella. Men Högström var speciell på ett speciellt sätt.

Han var en ingripande person. Han lade sig i; gav råd, uppmuntran, kritik och stöd. Han väjde inte för vare sig det personliga eller det världspolitiska. Relationsproblem, husritningar, affärsidéer, regeringsbestyr, trädgårdsodling, musikarrangemang, middagar, politiska strategier, boxning… Inget var för stort. Inget var för litet.

Kenth Högström var en rastlös person. Den som står still går bakåt eftersom omvärlden rör sig framåt. Högström ville inte stå still.

I hans rastlösa anda avslutar vi därför fonden nu innan vi hunnit bli en stillastående institution.

Och på lördag kväll blir det svårt att sitta still på Folkan i Hudik. Det lovar jag.

Mer läsning

Annons